Παρασκευή
8
Δεκέμβριος
TOP

Ανακοίνωση – Καταγγελία των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Τριφυλίας και η διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. Τριφυλίας έχει βάλει στόχο τους εκπροσώπους εργαζομένων και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των Δ.Ε.Υ.Α. Μεσσηνίας.

Μετά από την εκδικητική απόλυση συναδέλφου μας, που έχει προσληφθεί μέσα από τη διαδικασία ΑΜΕΑ, μέλος του ΔΣ του Σωματείου μας, τώρα έχει βάλει στο μάτι και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΔΣ. Μάλιστα ό ένας είναι και μέλος του ΔΣ του Σωματείου μας. Στόχος τους είναι η τρομοκρατία, η διάσπαση του σωματείου και ο εκφοβισμός των υπαλλήλων.

Επικαλούνται πειθαρχικό παράπτωμα επειδή αρνούνται να αποδεχτούν την παράνομη τοποθέτηση στη θέση του Γενικού Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α. Τριφυλίας υπαλλήλου που διανύει δοκιμαστική υπηρεσία.

Έχουν παρθεί αποφάσεις πρόσληψης γενικού διευθυντή οι οποίες έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και δεν εκτελούνται κατά παράβαση.

Η ανοχή έχει φτάσει στα όρια της!!! πλέον μιλάμε για διωγμούς με παράνομα πειθαρχικά συμβούλια, κατάχρηση εξουσίας καθώς δεν τηρούν ούτε στο ελάχιστο τις νόμιμες διαδικασίες.

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες τακτικές εκφοβισμού των συναδέλφων μας.

Απαιτούμε

  1. Την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας, ακολουθώντας τις διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία, κάτι που έχουν εφαρμόσει όλες οι ΔΕΥΑ πανελλαδικά και έχει πράξει  η Διοίκηση της Τριφυλίας για ημετέρους .
  2. Την άμεση ανάκληση των συγκεκριμένων αποφάσεων, που αφορούν την παράνομη και σκανδαλώδη τοποθέτηση του Γενικού Διευθυντή.
  3. Να εφαρμοσθούν οι αποφάσεις ,που έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών (σχετικές με την διαδικασία πρόσληψης Γενικού Διευθυντή) .

Καλούμε τις Δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση και να ζητήσουν τα θέματα να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το Σωματείο μας θα δώσει αγωνιστικό παρών στην πανελλαδική απεργία , που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ  ΑΔΕΔΥ, στις 9 Νοέμβρη 2022, συμμετέχοντας και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Σωματείων.

Για  το ΔΣ του Σωματείου