Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την εκδίκαση της αγωγής του Γ. Μπουλούκου εναντίον του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Γιάννη Μανιάτη και Λεωνίδα Γρηγοράκου

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Η εκδίκαση της αγωγής του Γ. Μπουλούκου εναντίον του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος και Αντιπροέδρου της Βουλής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και των δύο πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη και Λεωνίδα Γρηγοράκο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο 08-02-2024, αποτελεί μια ευθεία προσπάθεια φίμωσης, εκφοβισμού και εξόντωσης βουλευτών της Δημοκρατικής Παράταξης, για την έκφραση πολιτικών απόψεων στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Γ. Μπουλούκος, ενώ υπηρετούσε ως Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, είχε προταθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης από τον καταδικασμένο αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, στη σχετική δίκη.

Για το γεγονός αυτό, οι ανωτέρω βουλευτές εξέφρασαν πολιτική κριτική και γνώμη, ως όφειλαν, στεκόμενοι σταθερά απέναντι στις εγκληματικές δραστηριότητες του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

Η Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε διαρκές μέτωπο με τις ιδέες και τις πρακτικές της άκρας δεξιάς, με τον φασισμό και τον ολοκληρωτισμό και η φωνή των βουλευτών της παράταξης δεν πρόκειται να φιμωθεί από τέτοιες ενέργειες που προσβάλλουν την ίδια τη Δημοκρατία.

Το ΠΑΣΟΚ συμπαρίσταται στους διωκόμενους βουλευτές του ηθικά και έμπρακτα. Θα είναι «παρών» στη δίκη τόσο, με συμπαράσταση του νομικού τμήματός μας, όσο και με μαρτυρικές καταθέσεις θεσμικών στελεχών μας.