Πέμπτη
8
Δεκέμβριος
TOP

Ανάρπαστα παραμένουν τα ελληνικά εξοχικά για τους ξένους

Ισχυρή δυναμική καταγράφει η ελληνική αγορά εξοχικής κατοικίας, η οποία μέχρι στιγμής φαίνεται πως έχει δεχθεί μικρά μόνο πλήγματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία και από τις πληθωριστικές πιέσεις. Σημαντική στήριξη προσφέρουν εξάλλου οι συνταξιούχοι της Βόρειας Ευρώπης, οι οποίοι «ψηφίζουν» Ελλάδα μετά το τέλος της δουλειάς τους. Επίσης, οι καλές επιδόσεις της χώρας στον τομέα του τουρισμού και οι χαμηλές – συγκριτικά με άλλες χώρες της Μεσογείου – τιμές, παρέχουν σημαντικό στήριγμα στην αγορά εξοχικής κατοικίας.

Αυτά προκύπτουν μεταξύ άλλων από σχετική έρευνα της RE/MAX, η οποία παρατηρεί παράλληλα ότι καταλύτης για την σχετική αγορά αποτέλεσε και η πανδημία, αφού έκτοτε δημιουργήθηκε μία νέα ανάγκη για κατοικίες όπου θα μπορεί κανείς να εργάζεται σε ένα χαλαρωτικό μέρος. Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι σημαντικός παράγοντας επιλογής τοποθεσίας είναι και τα έργα υποδομών, τα οποία διευκολύνουν την πρόσβαση των ιδιοκτητών στις εξοχικές τους κατοικίες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σε ό,τι αφορά τις τιμές πώλησης ακινήτων σε τουριστικούς προορισμούς πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Μύκονος και ακολουθεί η Πάρος και η Σαντορίνη.

AirBnB & αγορά εξοχικών κατοικιών

Οι ενδιαφερόμενοι αναζητούν ακίνητα-ευκαιρίες με στόχο την δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων, την απόκτηση της Golden Visa και την εκμετάλλευση τους μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων. Η τελευταία φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά την απόφαση για αγορά εξοχικής κατοικίας, σύμφωνα με το 67% των γραφείων του δικτύου της RE/MAX Eλλάς, κυρίως στα κέντρα των αστικών πόλεων και στην νησιωτική Ελλάδα όπως για παράδειγμα στην Μύκονο, στην Νάξο, στην Σαντορίνη, στην Πάρο, στα Χανιά, στην Κέρκυρα και στην Κεφαλονιά.

Ανάρπαστα παραμένουν τα ελληνικά εξοχικά για τους ξένους-1

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη moneyreview.gr