Πέμπτη
20
Ιούνιος
TOP

Ανδρέας Σπυρόπουλος: «Θέλουμε να είμαστε η ισχυρή αντιπολίτευση και να εκπροσωπήσουμε την ελληνική κοινωνία» (video)

Με εσωτερική… ατζέντα οδηγούμαστε στην κάλπη της 9ης Ιουνίου με τα ζητήματα στην κοινωνία να παραμένουν πολλά. Στην κρίσιμη μάχη τα κόμματα μετρούν δυνάμεις όπως και τα πρόσωπα. Τις απόψεις του παρέθεσε υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Αρχικά, αναφερόμενος στα του πρωτογενή τομέα υπογράμμισε πως: «Χάθηκαν σχεδόν 600 εκατομμύρια από τις επιδοτήσεις από την ΚΑΠ επειδή διέλυσαν τον ΟΠΕΚΕΠΕ και είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης όλο αυτό και φυσικά εμείς αναδείξαμε την ανάγκη αναβάθμισης του ΕΛΓΑ των αποζημιώσεων σε μια εποχή στην οποία η κλιματική αλλαγή πλήττει συνεχώς τον πρωτογενή τομέα«.

Ο κ. Σπυρόπουλος εστίασε ιδιαίτερα στις παρεμβάσεις που θα πρέπει να δρομολογηθούν σημειώνοντας: «Να κάνουμε έργα πρόληψης και αναβάθμισης πολιτικής προστασίας για να μη θρηνούμε ανθρώπινες ζωές και εκτάσεις οι οποίες καταστρέφονται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».

Ακολούθως μίλησε για μια πιο παρεμβατική Ευρώπη ενώ στα βασικά ζητήματα οριοθέτησε το θέμα της ακρίβειας: «Ο πρωθυπουργός έχει αναγγείλει σχεδόν 5 με 6 φορές ότι φτάσαμε στο τέλος του δρόμου για την ακρίβεια και συνεχώς έχει διαψευσθεί, όπως έχει ανακοινώσει πολλές φορές ότι είναι εισαγόμενη η ακρίβεια και βεβαίως ότι υπάρχουν πολυεθνικές που πωλούν τα προϊόντα τους στη χώρα μας σε πολύ μεγαλύτερες τιμές…. Απλά ο πρωθυπουργός δεν είναι παρατηρητής των εξελίξεων και σχολιαστής της επικαιρότητας είναι ο άνθρωπος ο οποίος θα έπρεπε να λαμβάνει μέτρα και πρόστιμα στην αγορά ακόμα και να διώχνει επιχειρήσεις που κερδοσκοπούν σε βάρος του ελληνικού λαού, αυτά είναι ουσιαστικά μέτρα που θα σταματήσουν το πάρτι τιμών στη χώρα μας. Δε μπορεί να είμαστε πρωταθλητές σε όλες τις αυξήσεις, ακόμα και στις τηλεπικοινωνίες τελευταία»…

Μιλώντας για τις δημοσκοπήσεις πρόσθεσε πως «στο τέλος τα κρίνει όλα ο ελληνικός λαός και αυτό το απέδειξε στις εκλογές τους Μάϊου και του Ιουνίου όπου άλλα προέβλεπαν προεκλογικά αλλιώς εξελίχθηκε το πολιτικό σκηνικό μετεκλογικά».

Οριοθέτησε παράλληλα το διακύβευμα στο ότι: «Ο ελληνικός θα πρέπει να αποφασίσει εάν η Ελλάδα θα πρέπει να έχει ισχυρή αντιπολίτευση -αυτή τη στιγμή δεν έχει- αν θα πρέπει να συνεχίσει με μια παντοκρατορία του Μητσοτάκη και της ΝΔ , η οποία την εκλαμβάνει ως λευκή επιταγή για να μην δίνει καμία απολύτως εξήγηση για τα πεπραγμένα της, να συμπεριφέρεται με αλαζονικό τρόπο και συμπεριφορά αμετροεπή προς τους πολίτες».