Παρασκευή
1
Μάρτιος
TOP

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Επιστρέφουν στην εργασία τους – Θα τους καταβληθεί το σύνολο των μισθών

Από σήμερα, (τυπικά από εχθές 1/1/2023) δεν θα υπάρχουν πλέον εργαζόμενοι σε αναστολή λόγω άρνησης εμβολιασμού, ενώ όσοι επιστρέψουν στη θέση τους είναι υποχρεωμένοι να τηρούν συγκεκριμένο πρωτόκολλο (δύο υποχρεωτικά τεστ και μάσκες υψηλής προστασίας).

Ταυτόχρονα θα τους επιστραφεί το σύνολο των μισθών τους, που είχε παρακρατηθεί κατά το επίμαχο διάστημα:

«Με βάσει την απόφαση του ΣτΕ θα πρέπει να τους καταβληθεί το σύνολο των μισθών από 14/4/2022», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και προσθέτει:

Αιτήσεις για την καταβολή των μισθών

Την κατεύθυνση της υποβολής αιτήσεων των υγειονομικών σε αναστολή για επιστροφή στη δουλειά, αλλά και την καταβολή των μισθών του συγκεκριμένου διαστήματος, δίνει η ΠΟΕΔΗΝ, μετά τη σχετική απόφαση του ΣτΕ.

Ήδη η ΠΟΕΔΗΝ σε εγκύκλιό της προς τους υγειονομικούς, επισημαίνει μεταξύ άλλων, πως «Όπως όλοι γνωρίζετε έχει εκδοθεί η υπ’ αρ. 2332/2022 Απόφαση του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) πέτυχε να κριθεί αντισυνταγματικό το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και κατόπιν συνεννοήσεως με την Δικηγόρο μας, κυρία Μαρία Μαγδαλινή Τσίπρα, σας στέλνουμε την αίτηση, που πρέπει να υποβληθεί στα Νοσοκομεία, που εργάζεται καθένας από εσάς. Με την αίτηση ζητάτε την εφαρμογή της αποφάσεως και την καταβολή των οφειλομένων μισθών σας, αφού η απόφαση έκρινε αντισυνταγματικό το μέτρο της αναστολής από 14-4-2022.

Η αίτηση αναφέρει σε ένα από τα σημεία της: «Ενόψει όλων των ανωτέρω, στο πλαίσιο του ακυρωτικού αποτελέσματος της υπ’ αριθμ. 2332/2022 Απόφασης του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αιτούμαι την άρση του ειδικού διοικητικού μέτρου της αναστολής καθηκόντων του άρθρου 206 παρ. 6 του ν. 4820/2021 και την καταβολή των αποδοχών της θέσης και της ειδικότητας μου, αναδρομικά από 14-4-2022 (ημερομηνία έκδοσης της ακυρωθείσας Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας) και την εντεύθεν απασχόλησή μου στη θέση μου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ