Άνοδο 0,4% σημείωσαν οι γεννήσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2025, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Eιδικότερα, κατά την προκειμένη περίοδο οι γεννήσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 2,6% τον Ιανουάριο και κατά 1,2% τον Μάρτιο. Αντίθετα, τον Φεβρουάριο καταγράφηκε μείωση της τάξης του 2,9%.
Παράλληλα, η αναλογία των γεννήσεων ζώντων από μητέρες με ελληνική ιθαγένεια προς τις γεννήσεις από μητέρες αλλοδαπής καταγωγής διαμορφώθηκε σε 9,5 προς 1 το Α΄ τρίμηνο του 2026, έναντι 8,9 προς 1 το αντίστοιχο τρίμηνο του 2025.
Συγχρόνως, σε επίπεδο Περιφερειών, οι γεννήσεις αυξήθηκαν σε επτά από τις 13 Περιφέρειες της χώρας σε σύγκριση με το Α΄ τρίμηνο του 2025. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις, σε απόλυτους αριθμούς, καταγράφηκαν στη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και την Κεντρική Μακεδονία, με 62, 56 και 31 περισσότερες γεννήσεις, αντίστοιχα. Αντιθέτως, οι σημαντικότερες μειώσεις καταγράφηκαν στη Στερεά Ελλάδα, την Αττική και τα Ιόνια Νησιά, όπου οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 81, 32 και 31, αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα του moneyreview.gr πατώντας ΕΔΩ.