Κυριακή
29
Ιανουάριος
TOP

Απεχθές: Έκαναν εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων για να φτιαχτούν αξεσουάρ μόδας

Καθηγητής πανεπιστημίου στη Βραζιλία τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Έστειλε χέρι και πλακούντες σε σχεδιαστή μόδας στη Σιγκαπούρη για να φτιάξει αξεσουάρ μόδας.

Ένα ανθρώπινο χέρι και τρεις πλακούντες στάλθηκαν από ένα πανεπιστήμιο στη Βραζιλία σε έναν ανορθόδοξο σχεδιαστή μόδας στη Σιγκαπούρη, σε μια υπόθεση ύποπτης για εμπορία ανθρωπίνων οργάνων, σύμφωνα με  την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Βραζιλίας.

Το χέρι και οι πλακούντες πλαστικοποιήθηκαν, μια συνηθισμένη μέθοδος συντήρησης για μουσεία και έρευνα, προτού αποσταλούν από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Amazonas (UEA) στο Μανάους της Βραζιλίας. Η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομή μετά από πληροφορίες για πιθανή εμπορία ανθρωπίνων λειψάνων και ένας καθηγητής από το εργαστήριο ανατομίας του πανεπιστημίου τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Εάν κριθεί ένοχος για διεθνή εμπορία ανθρωπίνων οργάνων, θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 8 ετών.

“Σύμφωνα με τις έρευνες, οι κατηγορούμενοι έστειλαν πλαστικοποιημένα ανθρώπινα όργανα στη Σιγκαπούρη. Η πλαστικοποίηση είναι μια σύγχρονη τεχνική διαδικασία για τη διατήρηση του βιολογικού υλικού, η οποία βασικά συνίσταται στην απομάκρυνση σωματικών υγρών (νερό και διαλύματα στερέωσης) και λίπους, μέσω χημικών μεθόδων, αντικατάστασή τους από πλαστικές ρητίνες όπως πυρίτιο, πολυεστέρα και εποξειδικό, με αποτέλεσμα ξηρούς, άοσμους και ανθεκτικούς ιστούς”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας.

Πιστεύεται ότι τα υπολείμματα επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν από έναν διάσημο Ινδονήσιο σχεδιαστή μόδας για την κατασκευή “αξεσουάρ/ρουχισμού με ανθρώπινο υλικό”.

Ο σχεδιαστής, Arnold Putra, έχει δεχτεί κριτική στο παρελθόν για αξεσουάρ από ανθρώπινα λείψανα, αφού έχει δημιουργήσει μια τσάντα από ανθρώπινες ράχες και γλώσσες αλιγάτορα, με ορισμένα ΜΜΕ να αναφέρουν ότι η σπονδυλική στήλη ήταν από παιδί. Ο Putra ισχυρίστηκε ότι είχε έγγραφα που δήλωναν ότι τα μέλη προέρχονταν από ιατρικό πλεόνασμα στον Καναδά.

Πηγή:  News247.gr