Τετάρτη
28
Φεβρουάριος
TOP

Απίστευτος Τραμπ: Καλεί τους οπαδούς του να βγουν στον δρόμο γιατί… “θα με συλλάβουν την Τρίτη”

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε στη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social ότι αναμένει να συλληφθεί την Τρίτη, σε συνέχεια της έρευνας για το ποσό που φέρεται να είχε καταβληθεί στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να εξασφαλιστεί η σιωπή της.

Νωρίτερα φέτος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τους υποστηρικτές του σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, εάν του απαγγελθούν κατηγορίες σε οποιαδήποτε από τις πολυάριθμες ποινικές έρευνες στη Νέα Υόρκη, τηn Τζόρτζια και από τις ομοσπονδιακές αρχές για τη συμπεριφορά του σχετικά με τις καταγγελίες για παράνομες πληρωμές προεκλογικής εκστρατείας, παρέμβαση στις εκλογές, προσπάθειες ανατροπής της ήττας του στις προεδρικές εκλογές του 2020 και διατήρηση άκρως απόρρητων εγγράφων στο σπίτι του μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα.

Το Σάββατο έγραψε: “Διαδηλώστε! Πάρτε πίσω το έθνος μας”!

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Guardian, χωρίς να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για την πιθανότητα ή το χρόνο απαγγελίας κατηγοριών, ο Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του 2024, ανήρτησε στην ιστοσελίδα Truth Social ένα μήνυμα που αναφερόταν στον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο, περιλαμβάνοντας τη δήλωση ότι: “Ο μακράν κορυφαίος Ρεπουμπλικανός υποψήφιος και πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής θα συλληφθεί την Τρίτη της επόμενης εβδομάδας”.

Μάλιστα, χαρακτήρισε την έρευνα “διεφθαρμένη και άκρως πολιτική”, αποκαλώντας την υποτιθέμενη πληρωμή των χρημάτων για σιωπή ένα “παλιό και πλήρως καταρριφθέν παραμύθι”.

Οι αρχές επιβολής του νόμου στη Νέα Υόρκη έχουν κάνει προετοιμασίες ασφαλείας για το ενδεχόμενο να απαγγελθούν κατηγορίες στον Τραμπ.

Δεν έχει γίνει καμία δημόσια ανακοίνωση για το χρονοδιάγραμμα των μυστικών εργασιών του σώματος ενόρκων στην υπόθεση, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής ψηφοφορίας για το αν θα απαγγελθούν κατηγορίες στον Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε χθες Παρασκευή τις πρώτες του δημοσιεύσεις σε Facebook και YouTube, σηματοδοτώντας την επιστροφή του στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποίησε για να ενισχύσει την επιρροή του, προτού αποκλειστεί λόγω της επίθεσης που εξαπέλυσαν υποστηρικτές του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Οι αναρτήσεις του, με τίτλο “Επέστρεψα”, στη σελίδα του στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube συνοδεύονται από ένα βίντεο που ξεκινά με την αναγγελία από το CNN της εκλογής του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ το 2016 και καταλήγει με το μήνυμα “Τραμπ 2024”.

“Συγγνώμη που σας άφησα να περιμένετε”, λέει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Νωρίτερα χθες η πλατφόρμα YouTube της Alphabet Inc επανέφερε το κανάλι του αμερικανού μεγιστάνα, όπως είχε κάνει νωρίτερα φέτος η Meta Platforms με τους λογαριασμούς του Τραμπ σε Facebook και Instagram.

Ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter αποκαταστάθηκε τον Νοέμβριο από τον νέο ιδιοκτήτη της πλατφόρμας Ίλον Μασκ, αλλά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα κάποια ανάρτηση.

Η επιστροφή του Τραμπ στις δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης του επιτρέπει να προσεγγίσει ξανά περίπου 146 εκατομμύρια ακολούθους, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024 στις ΗΠΑ όπου σκοπεύει να διεκδικήσει μια νέα θητεία στον Λευκό Οίκο.

πηγή: https://www.thetoc.gr/