Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Από τα θετικά μηνύματα του Greece Talks στην… στασιμότητα με το αεροδρόμιο Καλαμάτας – Δημ. Πατριαρχέας: «Δεν θα το έχουμε έτοιμο για την επόμενη σεζόν» (video)

Από τη μια οι θετικές επιπτώσεις των επιδόσεων του ελληνικού τουρισμού σε όλο το φάσμα της αναπτυξιακής αλυσίδας της χώρας, τις οποίες περιέγραψαν οι πρωταγωνιστές της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε για τον τουρισμό το «Πρώτο θέμα», με τίτλο «Greece Talks: Ο ρόλος του τουρισμού στο μέλλον της Ελλάδας» και από την άλλη η αναβλητικότητα της υπόθεσης του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Μετά λοιπόν το καλό καλοκαίρι και τα έσοδα που σε επίπεδο χώρας ξεπέρασαν τα 19,5 δισ ευρώ το 2023, η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών είναι το επόμενο βήμα κι όπως τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση Best ο Δημήτρης Πατριαρχέας, γενικός γραμματέας της Ένωσης ξενοδόχων Μεσσηνίας η ανάπτυξη θα προκύψει μόνο μέσω αγαστής συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης περιφερειακών και αυτοδιοικητικών αρχών.«Τη σκυτάλη πρέπει να πάρει η περιφέρεια και η τοπική αυτοδιοίκηση και να δούμε πως θα μπορέσουμε να κεφαλαιοποιήσουμε το δικό μας απόθεμα τόσο σε κλιματολογικές συνθήκες όσο και το πλούσιο πολιτιστικό και ιστορικό υπόβαθρο. Χωρίς την τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς την περιφέρεια και χωρίς την αγαστή συνεργασία και των επιχειρηματιών δεν μπορεί να στηθεί μια βιομηχανία, όπως η τουριστική βιομηχανία, με ένα τρόπο που θα μπορέσει να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο», αναφερόμενος επίσης στα θετικά στατιστικά που απορρέουν από την τουριστική ροή στην ευρύτερη περιοχή αλλά κυρίως από τις εγχώριες και όχι μόνο ροές προς την Costa Navarino.

«Αγκάθι» παραμένει ωστόσο το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, που είναι αναμφισβήτητα ο πιο σημαντικός κρίκος της όλης αλυσίδας «Η υπόθεση του αεροδρομίου και το άνοιγμα των προσφορών μεταφέρθηκε για τον Νοέμβριο του 2023 και πέρασε στο πρώτο τρίμηνο του 24. Χωρίς να ξέρουμε βέβαια εάν μεταξύ του 2024 και 2025 που θα ξεκινήσουν οι εργασίες θα γίνει κάτι για την αύξηση των θέσεων στάθμευσης. Το αεροδρόμιο δεν θα το έχουμε έτοιμο για την επόμενη σεζόν. Η κατάστασή του θα είναι ίδια και του χρόνου»