Σάββατο
1
Απρίλιος
TOP

Από τη Μεσσηνία ένας εκ των Ελλήνων μάνατζερ που διοικούν πολυεθνικούς κολοσσούς

Γράφουν τη δική τους Ιστορία στο διεθνές επιχειρηματικό στερέωμα, δικαιώνοντας τις ελληνικές ρίζες τους και, σε αρκετές περιπτώσεις, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο για την έλευση και υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων στη χώρα μας.

Ο λόγος για τους Ελληνες και τις Ελληνίδες που κατέχουν κορυφαίες θέσεις ευθύνης σε πολυεθνικούς κολοσσούς και οι οποίοι με τη «βάση» τους να βρίσκεται είτε εντός είτε συνήθως εκτός συνόρων έχουν υπό την αρμοδιότητά τους ολόκληρες περιοχές του πλανήτη.

Από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική και από την Αφρική μέχρι την Ασία και την Αυστραλία Ελληνες μάνατζερ ξεχωρίζουν με τη δράση τους και αν και έχουν ξεκινήσει από τα «χαμηλότερα» δώματα, ανέρχονται γρήγορα την κλίμακα της ιεραρχίας, παρά το… αδυσώπητα ανταγωνιστικό κλίμα που χαρακτηρίζει αυτούς τους «υψηλούς θώκους».

Κώστας Πουλόπουλος / SquareOne
Στην αφρόκρεμα της Αρχιτεκτονικής

poulopoulos
Κώστας Πουλόπουλος SquareOne

Δεν ανήκει στην κλασική κατηγορία των μάνατζερ, αλλά ο Κώστας Πουλόπουλος γράφει το δικό του success story στα μεγάλα σαλόνια της Ευρώπης. Παρότι 44 ετών, διετέλεσε από το 2009 Senior Designer του Henning Larsen Αrchitects, ενός εκ των μεγαλυτέρων αρχιτεκτονικών γραφείων στην Ευρώπη που εδρεύει στην Κοπεγχάγη. Με ρίζες από τη Μεσσηνία, μετά την αποφοίτηση από το ΕΜΠ, το 2004, ακολούθησε το Πανεπιστήμιο του Τόκιο με πλήρη υποτροφία του ιαπωνικού υπουργείου Παιδείας και το Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής του Chiba Manabu. Από τότε μαζεύει διακρίσεις και πρώτα βραβεία σε διαγωνισμούς, που οδηγούν σε μεγάλα έργα, όπως τα νέα κεντρικά γραφεία των 45.000 τ.μ. της Siemens στο Μόναχο, της φαρμακευτικής Novo Nordisk Global, της τράπεζας Nordea, αλλά και του Frankfurt School of Finance and Management, καθώς και πολλά άλλα κτίρια γραφείων και κατοικιών.

Μετά από ένα διάστημα που θήτευσε στην Bjarke Ingels Group, από το 2015 άνοιξε το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο με την ονομασία SquareOne, στην Κοπεγχάγη, όπου διαμένει με την οικογένειά του, αναλαμβάνοντας projects σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη protothema.gr