Κυριακή
4
Δεκέμβριος
TOP

Απορρόφηση ποσοτήτων της κορινθιακής σταφίδας ζητά ο Γ. Λαμπρόπουλος

Την απορρόφηση ποσοτήτων της κορινθιακής σταφίδας ζητά ο Γ. Λαμπρόπουλος, θέτοντας τις διαστάσεις του όλου προβλήματος σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αναλυτικά:

 

“Όπως όλα δείχνουν, η φετινή σοδειά της Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας, είναι πάρα πολύ καλή ποιοτικά και ποσοτικά, αφού υπολογίζεται να φθάσει τους 23.000 τόνους, σε όλους τους Νομούς παραγωγής.

Λόγω της πανδημίας και των μειωμένων εξαγωγών τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και του έντονου ανταγωνισμού από τρίτες χώρες παραγωγής ξανθιάς σταφίδας, πιθανόν να υπάρξουν μεγάλα προβλήματα στην απορρόφηση και τις τιμές του προϊόντος.

Η Μαύρη Σταφίδα, είναι εθνικό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, που διαχρονικά έχει στηρίξει την Οικονομία μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα παράγει το 99% της Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας στον πλανήτη.

Είναι χρήσιμο και αναγκαίο να καταβληθεί, κάθε δυνατή προσπάθεια για στήριξη του προϊόντος, των παραγωγών και τη συνέχιση της καλλιέργειας.

Με δεδομένο ότι από το σύνολο του παραγόμενου στη χώρα μας προϊόντος εξάγονται μόνο 15 με 16 χιλιάδες τόνοι και από την εσωτερική αγορά απορροφάται μικρή ποσότητα, θα πρέπει όλοι να βοηθήσουν για απορρόφηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Ελληνική Αστυνομία, τα σχολεία, τα Ιδρύματα, τις δομές, τους Δήμους, τις Περιφέρειες και όπου αλλού υπάρχει δυνατότητα.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι πρόκειται να πράξει, ώστε να απορροφήσουν οι προαναφερθέντες, Μαύρη Κορινθιακή Σταφίδα, εγνωσμένης διατροφικής αξίας, για να στηρίξουν το εθνικό μας προϊόν και τους αγρότες μας;

Ο Ερωτών Βουλευτής

 Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος’