Κυριακή
5
Φεβρουάριος
TOP

Αραχωβίτης στο BEST για την υπόθεση Πάτση: «Σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας και ζήτημα ηθικής τάξης» (video)

“Πυρά” εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης,  εξαπέλυσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης  Best ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, για την υπόθεση Πάτση, εμπλέκοντας όλες τις υποθέσεις της τελευταίας επικαιρότητας.

«Άλλο ένα χτύπημα στην Δημοκρατία, μετά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων πολιτικού αρχηγού, με μια υπόθεση,  που η ΝΔ δεν μπορεί να πει, ότι δεν ήξερε. Αυτός ο ισχυρισμός που για τον κ. Μητσοτάκη πάντα φταίει κάποιος άλλος, για αυτή την περίπτωση, καταρρίφθηκε από τα ίδια στελέχη του κόμματός του, όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος της επιτροπής του Πόθεν Έσχες της Βουλής είπε ότι επί τρεις φορές, έχουν ζητήσει διευκρινιστικά στοιχεία από τον κ. Πάτση» σημείωσε ο κ. Αραχωβίτης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , έκανε λόγο για «κουκούλωμα» και συγκάλυψη , σημειώνοντας, «εδώ είναι το περίεργο όταν η αντιπολίτευση , ο αντιπολιτευτικός τύπος  θέτει ερωτήματα και η κυβερνητική πλειοψηφία τα βρίσκει όλα καλά, εδώ είναι το μείζον θέμα. Στην πραγματικότητα  εδώ και τρία χρόνια, «κουκούλωνε» κάλυπτε την υπόθεση που γνώριζε καλά, ότι υπάρχει πρόβλημα. Όταν  συγκαλύπτονται από την κυβερνητική πλειοψηφία, όλα αυτά τα θέματα καταλαβαίνεται ότι το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, δεν είναι άγνοια, δεν είναι ότι πέρασαν  εξετάστηκαν και τελείωσε, είναι ότι ήξεραν ότι υπάρχει πρόβλημα και  το συγκάλυπταν , εδώ λοιπόν δεν είναι ζήτημα μόνο του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, είναι ζήτημα ολόκληρης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και της λειτουργίας των θεσμών».

Ο κ. Αραχωβίτης μίλησε για σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας και ζήτημα ηθικής τάξης, « ταν η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας και όταν η επιτροπή πόθεν έσχες, με κυβερνητικές πλειοψηφίες κουκουλώνουν και κλείνουν υποθέσεις , υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας στην χώρα. Όσον για την ουσία της υπόθεσης Πάτση , δεν μπορεί ένας βουλευτής να ψηφίζει νόμους για κατασχέσεις των περιουσιών των πολιτών και οι κατασχέσεις να γίνονται από τις δικές του εταιρείες. Εδώ υπάρχει ζήτημα ηθικής τάξης πρώτου μεγέθους. Δεν μπορεί να νομοθετεί ο ίδιος άνθρωπος επ΄ωφελεία της εταιρείας της δικιάς του» είπε χαρακτηριστικά.