Τρίτη
15
Απρίλιος
TOP

Αβγά: Πλήγμα οι ελληνοποιήσεις – Πώς θα εξελιχθεί η πασχαλινή αγορά

Με τη μάστιγα των ελληνοποιήσεων να κυριαρχεί τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια, ένας δυναμικός κλάδος της αγροτικής οικονομίας, αυτός της παραγωγής αβγών προσπαθεί να βρει το βηματισμό του και να πορευτεί σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς.

Οι μέρες των εορτών του Πάσχα αποτελούν «high season» για τα αβγά, καθώς η ζήτηση εκτοξεύεται και μαζί με αυτή τα φαινόμενα πώλησης βαφτισμένων προϊόντων ως ελληνικά. Όμως, η παρανομία δε σταματά εδώ, καθώς σε επόμενο βήμα τα εισαγόμενα αυτά αβγά από κλωβοστοιχείας μετατρέπονται σε ελευθέρας βοσκής ή αχυρώνα.

Αν και το πρόβλημα των ελληνοποιήσεων εισαγόμενων αγροτικών προϊόντων έχει βάθος χρόνου στην ελληνική αγορά, εντάθηκε και αποκαλύφθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης και των αλλαγών, που έφερε στην ελληνική παραγωγή.

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του ot.gr πατώντας εδώ