Παρασκευή
2
Δεκέμβριος
TOP

Αυγενάκης: Δεν είμαι υπουργός… ποδοσφαίρου -Τι είπε για ΠΑΟΚ, Τεντόγλου και Σάκκαρη

Στην ανάγκη που υπάρχει ο αθλητισμός στην Ελλάδα να μην περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από το ποδόσφαιρο αναφέρθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Αυγενάκης με δηλώσεις του στην δεν είναι «υπουργός ποδοσφαίρου». Επίσης, μίλησε για την πορεία του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League, το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι, αλλά και την πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Indian Wells.

Ακόμη, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στην έλλειψη κανόνων και θεσμικού πλαισίου που υπήρχε, στην αναγκαιότητα του αθλητισμού τουρισμού, αλλά και στις αναγκαίες συντηρήσεις που απαιτούνται να γίνουν στο Ολυμπιακό Στάδιo.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Αυγενάκης:

Αρχικά, ο υφυπουργός επισήμανε πως είναι «μεγάλο στοίχημα, μεγάλο άγχος μεγάλη προσπάθεια, αλλά σίγουρα είμαστε σε μία φάση που απολαμβάνουμε καρπούς. Νιώθω πολύ περήφανος πολύ γεμάτος αλλά πάντα είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν ή που έπρεπε να έχουν γίνει για να εξελιχθεί το αθλητικό οικοδόμημα της χώρας. Υπήρχε έλλειψη νοικοκυροσύνης έλλειψη κανόνων, έλλειψη θεσμικού πλαισίου για κάποια σημαντικά ζητήματα και υπήρχαν κάποιοι ρομαντικοί να παλεύουν να μοχθούν και η Πολιτεία να είναι απούσα.

«Όλα αυτά με ικανοποιούν και με θλίβουν ένα περίεργο συναίσθημα μετά από 2.5 χρόνια στο Υπουργείο έχω να πω πολλά. Έχω γεμάτη φαρέτρα με αποτελέσματα γιατί είμαι οπαδός του αποτελέσματος. Το στοίχημα είναι όλος ο αθλητισμός και όλα τα αθλήματα να λειτουργούν με εξωστρέφεια. Δεν είμαι υπουργός ποδοσφαίρου, στηρίζω όλα τα αθλήματα. Δεν κάνω διακρίσεις».

Αναφερόμενος στον αθλητικό τουρισμό ο κ. Αυγενάκης επισήμανε: «Είναι μία καινούργια αγορά ο αθλητικός τουρισμός οι εκπρόσωποι του τουρισμού έχουν αντιληφθεί τη σπουδαιότητα καθώς θα φιλοξενηθούν προσωπικότητες, και θα προβληθούν τα αξιοθέατα της Ελλάδας. Ο αθλητικός τουρισμός έχει πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία μας.

»Με αφορμή το Ράλι Ακρόπολις που η οργανωτική επιτροπή αναζήτησε χρήματα από την αγορά και όχι από την κρατική ενίσχυση, με πολύ μεγάλη προβολή σε πολλές χώρες. Μέσα από τον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό που ξεκινάμε σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και της περιοχής μπορεί να είναι ο αθλητισμός.

«Κύριοι της οικονομίας, κύριοι του τουρισμού το όχημα σας για την βελτίωση της οικονομίας είναι ο αθλητισμός γιατί και ευκαιρίες θα δώσει και θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει. Για να γίνουν αυτά χρειάζεται θεσμικό πλαίσιο, και μηχανισμοί που θα λειτουργούν και θα ελέγχουν και θα ελέγχονται. Τα μητρώα των σωματείων, τα μητρώα των προπονητών, των εγκαταστάσεων, σταθερή στήριξη από την Πολιτεία.

«Χρειάζεται πολύ δουλειά σε θεσμικό επίπεδο. Όλα πλέον εξελίσσονται και αυτό με χαροποιεί γιατί όλα αναγνωρίζονται από την ευρύτερη αθλητική οικογένεια, και απολαμβάνω καρπούς μετά από μια σκληρή διετία. Θέλαμε να ενισχύσουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό τη βάση της αθλητικής πυραμίδας και να ενισχύσουμε τον αθλητή. Για πολλά χρόνια οι αθλητές ήταν σε δεύτερη μοίρα αν και πρωταγωνιστές. Για να γεφυρωθεί το χάσμα θέλει δουλειά και θεσμική υποστήριξη και κατοχύρωση. Καταλαβαίνω τις ανάγκες με άμεση επικοινωνία χωρίς ενδιάμεσους».

Σχετικά με την πρόκριση του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League, το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, αλλά και την πρόκριση της Μαρίας Σάκκαρη στον τελικό του Indian Wells, είπε: «Μία νίκη για το ελληνικό ποδόσφαιρο που ήρθε μέσα από τον ΠΑΟΚ. Ευχόμαστε να πάει ακόμα καλύτερα και ακόμα ψηλότερα. Είναι καλό για την ομάδα, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί κάθε νίκη που φέρνει η Σάκκαρη ή ο Τεντόγλου ή όποιος αθλητής είναι και νίκη της χώρας μας.

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στον Μίλτο που είναι ένας εξαίρετος αθλητής αλλά και στον κ. Πομάσκι τον προπονητή του, που κάνει εξαιρετική δουλειά. Έχουμε αφουγκραστεί την αγωνία του για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που προπονεί τους αθλητές του στο ΟΑΚΑ, και τις επόμενες εβδομάδες υπογράφουμε με την Περιφέρεια Αττικής τον κ. Πατούλη, την αντικατάσταση των 5 στιβικών εγκαταστάσεων μετά από 17 χρόνια».

Τέλος, πρόσθεσε σχετικά με τα έργα στο Ολυμπιακό Στάδιο: «Σήμερα στο ΟΑΚΑ έχουν γίνει οι απαραίτητες συντηρήσεις, είναι πιο καθαρό πιο φωτεινό πιο λειτουργικό, αλλά ταυτόχρονα ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο συγκρότημα υγρού στίβου στο ΟΑΚΑ. Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τη βελτίωση όλων των εγκαταστάσεων των γηπέδων τένις.

«Και το μεγάλο πρότζεκτ είναι για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΟΑΚΑ και μια σειρά παρεμβάσεων που θα κάνουν το Ολυμπιακό Στάδιο επισκέψιμο, πιο φιλικό στο περιβάλλον και πιο λειτουργικό σε ενεργειακά ζητήματα και θα γίνει αναγκαία συντήρηση του στεγάστρου Καλατράβα που έχει να συντηρηθεί από τότε που κατασκευάστηκε».

Πηγή: iefimerida.gr