Παρασκευή
2
Δεκέμβριος
TOP

Λευτέρης Αυγενάκης στο BEST: «Με αποφασιστικότητα κινούμαστε στην εξυγίανση -Η κυβέρνηση αυτή σπάει αυγά…» (video)

Η στυγερή δολοφονία του 19χρονου, Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, κινητοποίησε το Μέγαρο Μαξίμου που λαμβάνει μέτρα στο… ξερίζωμα των κακοποιών στοιχείων από τα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να τοποθετείται αρχικά στη Βουλή και λίγες ώρες μετά, να παρεμβαίνει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, σημειώνοντας εμφατικά πως τα νέα μέτρα θα ληφθούν άμεσα.

«Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα δύο τελευταία χρόνια από το Υφυπουργείο Αθλητισμού συνέβαλαν και συμβάλουν ουσιαστικά για την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση της οπαδικής βίας», είπε ο κ. Αυγενάκης ο οποίος ανέλυσε όσα έχουν ήδη γίνει για να σταθεί σε εκείνα που έπονται, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση αυτή… σπάει αυγά.

«Θα υπάρξουν δραστικές αλλαγές και στον τρόπο διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, διότι η οπαδική βία έχει άμεση σχέση με την κουλτούρα και το πνεύμα διοίκησης στην ΕΠΟ», τόνισε με νόημα ο Λευτέρης Αυγενάκης που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ρόλου της Επαγγελματικής Διαιτησίας και του ερασιτεχνικού αθλητισμού, καθώς και στην κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης, γνωστή ως Σύμβαση Σεντ Ντενί, για την ολοκληρωμένη προσέγγιση θεμάτων ασφαλείας, προστασίας και υπηρεσιών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και λοιπά αθλητικά γεγονότα, που υπεγράφη το 2016. Αξίζει να σημειωθεί πως οι νομοθετικές παρεμβάσεις θα περιλαμβάνονται στο αθλητικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή τις επόμενες εβδομάδες. «Η αντιμετώπιση της οπαδικής, αλλά και της νεανικής βίας συνολικότερα, αποτελεί χρέος μας προς την κοινωνία και ιδιαίτερα προς τη νέα γενιά, αλλά και προς την υγιή αθλητική κοινότητα και τα εκατομμύρια των σωστών φιλάθλων στη χώρας μας.
Τα 2,5 τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα. Η Κυβέρνηση, με μπροστάρη τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, θα συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτή και περιμένουμε από όλους να συνδράμουν την ελληνική Πολιτεία στην προσπάθεια εξάλειψης της βίας. Πρόκειται άλλωστε για ένα ζήτημα που μας ενώνει όλους», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού.