Πέμπτη
1
Δεκέμβριος
TOP

Αυγουστιάστικη συναυλία αφιερωμένη στην Gypsy Jazz μουσική του Μεσοπολέμου με τους «Μanouche Drome»

Στον προαύλιο χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας που στεγάζει τη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» (Σταδίου 64 Καλαμάτα) και στα πλαίσια των θερινών εκδηλώσεων «Με φως καταμεσίς του κόσμου…», θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022, συναυλία αφιερωμένη στην Gypsy Jazz μουσική του Μεσοπολέμου με το συγκρότημα «Μanouche Drome» και τίτλο: SwingGypsyJazz 30’s’’.

 

Oι Μanouche Drome, μετά τη μεγάλη επιτυχία του Musette και του Μusette Chante Project, δημιουργούν μια νέα μουσική εμπειρία με αναφορά στο swing των δεκαετιών του ’30 και του ’40. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινάει από τη γενέτειρα του Django Reinhardt, το Βέλγιο και συνεχίζει στο Παρίσι, όπου η gypsy jazz μουσική του Μεσοπολέμου συναντά το swing ακορντεόν του Gus Viseur, καταλήγοντας στη Bρετανία και την gypsy jazz με αγγλικό στίχο. Τα κομμάτια που ερμήνευσε η Βeryl Davis και ο ήχος του accordeon swing συναντούν γνωστές jazz μελωδίες εκείνης της εποχής και δημιουργούν μια ξεχωριστή gypsy jazz γιορτή.

Oι ManoucheDrome παραμένουν αφοσιωμένοι στο μουσικό αυτό ιδίωμα και, σε συνδυασμό με το swing ακορντεόν και την εκρηκτική Νάντια Μάντη στο τραγούδι, προσκαλούν το κοινό να «σφυρίξει» στους ρυθμούς του swing και να μεταφερθεί σε μια άλλη εποχή. Πιστοί, όπως πάντα, στην παράδοση του Django Reinhardt, οι ΜanoucheDrome δημιουργούν ένα project που ξεσηκώνει, ένα project αφιερωμένο στον ξέφρενο ρυθμό του τότε και του σήμερα, το swing, για μια μοναδική βραδιά.

Νάντια Μάντη (τραγούδι), Αλίνα Σαπρανίδου (ακορντεόν), Δημήτρης Ψαλλίδας (κιθάρα),         Νικήτας Φουστέρης (κοντραμπάσο), Nίκος Σπάτουλας (κιθάρα).

Προπώληση εισιτηρίων στο κτίριο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» από την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 κατά το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης.

Τηλέφωνο: 27210 86923. Ώρα έναρξης