Πέμπτη
29
Φεβρουάριος
TOP

Αυτό είναι το πιο σύντομο αεροπορικό ταξίδι στον κόσμο – Διαρκεί… 53 δευτερόλεπτα

Τα ταξίδια με το αεροπλάνο είναι -κατά κύριο λόγο- μια όμορφη εμπειρία. Ωστόσο, όλη η διαδικασία από την άφιξη στο αεροδρόμιο και το check in, την επιβίβαση, την πτήση και στη συνέχεια την παραλαβή των αποσκευών απαιτεί αρκετό χρόνο.

Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν ισχύει για όσους πετάξουν από το Γουέστρι στο Πάπα Γουέστρι στη Σκωτία. Πρόκειται για μια πτήση που διαρκεί… μόλις 53 δευτερόλεπτα!

Όλη η διαδικασία του ταξιδιού διαρκεί συνήθως από ενάμιση έως 2 λεπτά, ενώ όταν ο άνεμος είναι ευνοϊκός και το βάρος των αποσκευών μικρό, το ταξίδι διαρκεί μόλις 53 δευτερόλεπτα και σύμφωνα με τη λίστα των Ρεκόρ Γκίνες, είναι η συντομότερη πτήση στον κόσμο.

Το ταξίδι έχει αναλάβει η σκωτσέζικης εταιρεία Loganair, με τα αεροπλάνα της να διανύουν την απόσταση των μόλις 2,7 χιλιομέτρων δύο με τρεις φορές την ημέρα, συνδέοντας το Γουέστρι, ένα νησί που βρίσκεται στην άκρη του νησιωτικού συμπλέγματος των Ορκάδων (Orkney Islands), λίγο βορειότερα από τις ακτές της Σκωτίας, με το ακόμα μικρότερο και απομακρυσμένο νησάκι Πάπα Γουέστρι (Papa Westray).

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.in.gr πατώντας εδώ