[nx_top_tags]
Τρίτη
26
Σεπτέμβριος
TOP

Χάνεται (;) το αντιπλημμυρικό έργο των 100 εκατ. € -Τα… τερτίπια Νίκα αφήνουν ανοχύρωτη την Καλαμάτα -Πως ο Περιφερειάρχης εξέθεσε τον Πρωθυπουργό (video)

Αντιμέτωποι με τον ίδιο τους τον εαυτό, την επιλογή και την ευθύνη τους, βρίσκονται όλοι όσοι έχουν εναντιωθεί για ιδιοτελείς, μικροπολιτικούς λόγους στο μεγάλο αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας, αφού ακόμη και τα συμπεράσματα της ίδιας της τεχνικής έκθεσης που ζήτησε καταβάλλοντας ένα σεβαστό ποσό στους επιστήμονες που την ανέλαβαν, η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, είναι στην πραγματικότητα υπέρ του έργου.

Χαρακτηριστικά ήταν όσα σημείωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, ο διευθυντής του Σταθμού Νίκος Μπελογιάννης, ο οποίος στάθηκε στο ενδεχόμενο να μη ληφθεί απόφαση από την κυβέρνηση, μέχρι να διεξαχθούν οι εκλογές.

Ο Νίκος Μπελογιάννης, καυτηρίασε τη στάση «γαλάζιων» αυτοδιοικητικών οι οποίοι δεν άκουσαν τον πρωθυπουργό, στηλιτεύοντας για μια ακόμη φορά τη στάση Νίκα, ο οποίος μοιάζει να έχει προσωπικό πρόβλημα με τον Θανάση Βασιλόπουλο, καθώς δεν μπορεί ως φαίνεται να αποδεχθεί πως είναι ο διάδοχός του, στο Δήμο Καλαμάτας. «Απορώ όμως και με τις μειοψηφίες», ανέφερε ο Νίκος Μπελογιάννης που μίλησε επίσης και για την… απίθανη στάση Μαλτέζου, ο οποίος ως πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, φέρθηκε απόλυτα απαξιωτικά στον δήμαρχο Καλαμάτας, κατά τη συνεδρίαση. «Οι αντιπολιτεύσεις σώπασαν και σ’ αυτό για να κάνουν τη δουλειά τους», είπε μεταξύ άλλων με νόημα ο διευθυντής της τηλεόρασης Best.

Χάνεται (;) το αντιπλημμυρικό έργο των 100 εκατ. € -Τα… τερτίπια Νίκα αφήνουν ανοχύρωτη την Καλαμάτα -Πως ο Περιφερειάρχης εξέθεσε τον Πρωθυπουργό (video)

Μοιραία φέρεται να είναι η εξέλιξη στο να… χαθεί το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας, της τάξης των 100 εκατ. ευρώ. Αυτό που είχε σκοπό ο Νίκας και η… παρέα του, μάλλον το καταφέρνει, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- το έργο όπως είχε μελετηθεί οδηγείται στις καλένδες. 

 

ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΜΟΝΗ”

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Η γνωμοδότηση του ΠΕΣΥ -αν και εκπρόθεσμη- οδεύει προς την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος η οποία και θα κάνει και την τελική εισήγηση και πολύ δύσκολα θα καταφέρει να υπερκεράσει τα εμπόδια των δύο αυτοδιοικητικών οργάνων. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένη και με δεδομένο του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος των έργων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση των 100 εκατ. ευρώ αναμένεται να διοχετευθεί σε άλλη περιοχή της χώρας που υπάρχουν και έτοιμες μελέτες αλλά και που υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Χαρακτηριστικό πάντως είναι και το γεγονός πως ο κ. Νίκας με αυτά του τα… τερτίπια εκθέτει μαζί με τους “δεξιούς” συμβούλους τον ίδιο τον Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που από το βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου στις 16 Ιουνίου, εξήγγειλε το έργο και την υλοποίησή του.

ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ… ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Τις τελευταίες ώρες και με το βάρος της ευθύνης να είναι μεγάλο κυκλοφορεί και το σενάριο να… φρενάρουν οι όποιες αποφάσεις μέχρι και τις εκλογές. Η κυβέρνηση επένδυσε στο συγκεκριμένο έργο και όσο και να επιχειρήσει να πείσει για αλλαγές ή άλλα, αυτό θα είναι… βούτυρο στο ψωμί της αντιπολίτευσης.

ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΠΕ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΥ

Επειδή στην φάση που είμαστε όλα έχουν την σημειολογία τους και επειδή οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιοι ήταν εκείνοι που έπαιξαν κρίσιμο ρόλο με τις αποφάσεις τους στο να μην γίνει κάτι άμεσα που είχε ωριμότητα, αρτιότητα και αποτελεσματικότητα και το πως πλέον θα μείνει ανοχύρωτη η πόλη μέχρι να εξελιχθούν… άλλα, θα πρέπει να σημειωθούν και τα ονόματα εκείνων που γνωμοδότησαν κατά του έργου…

Σε ότι έχει να κάνει με την Περιφέρεια Πελοποννήσου η στάση του κ. Νίκα ήταν ο οδηγός για να εξελιχθούν όλα και οι 24 σύμβουλοι τάχθηκαν κατά και είναι οι:

Αναστασόπουλος Ευστάθιος, Χρονάς Άγγελος, Σαρδέλης Αναστάσιος, Καπέλιος Βασίλειος,
Τσουκαλάς Ανδρέας, Καλογεροπούλου – Κανελλοπούλου Άννα, Μαλτέζος Ιωάννης, Σχοινοχωρίτης Δημήτριος, Μαντζούνης Ιωάννης, Λαμπρόπουλος Χρήστος, Σκαντζός Εμμανουήλ, Γκιολής Αναστάσιος, Βυτινιώτης Χαρίλαος, Κόρκα – Κώνστα Αθηνά, Βερούτης Θεόδωρος, Τζινιέρης Νίκων, Σιδέρης Βασίλης, Οικονόμου Γιώργος, Γανώσης Τάσος, Πετράκος Θανάσης, Δρούγκας Δημοσθένης, Μπουντρούκας Γιάννης, Γκιλίτσης Νίκος, Τζεμπετζής Δημήτρης.

Σε ότι έχει να κάνει με το δήμο Καλαμάτας 21 σύμβουλοι τάχθηκαν κατά και είναι οι:

Κοσμόπουλος Βασίλης, Χριστόπουλος Γιάννης, Δημήτρης Φαββατάς, Στάθης Σταματόπουλος, Κανάκης Βασίλης, Μπάκας Δημήτρης , Τζαμουράνης Βασίλης, Τσαπόγας Κώστας, Σωφρονάς Γιώργος, Μαλαπάνη Μαρία, Οικονομάκου Μαρία, Γκλεγκλέ Ελένη, Λιάππας Λεωνίδας, Μάκαρης Μανώλης, Αναστασόπουλος Χρήστος, Μπεχράκης Σταμάτης, Κουζή Τόνια, Λαζαρίδης Γιώργος, Οικονομάκος Δημήτρης, Νιάρχος Τάσος, Χειλάς Παναγιώτης με καταλυτικό ρόλο να παίζει το παρών του Παναγιώτη Λύρα που ως πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας με τρόπο αυτό καθόρισε το αποτέλεσμα και μετά το Δ.Σ. γνωμοδότησε η Τ.Κ. και ψήφισε συντριπτικά υπέρ!!!