Όπως είπε ο Αλέξης Χαρίτσης, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκθέτει την Ελλάδα στην Ευρώπη, καθώς συνδέεται με οσμή σκανδάλου και αδιαφάνειας».

«Απαιτείται μια επανίδρυση του ΕΣΥ»

Δριμεία κριτική άσκησε και στην αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για μια αξιωματική αντιπολίτευση που «μετατρέπεται σε κόμμα ριάλιτι σόου, μετακινούμενο ταυτόχρονα στον πυρήνα της νεοφιλελεύθερης λογικής» και «έναν διεκδικητή της δεύτερης θέσης με θολό στίγμα και αντιφάσεις, που προτάσσει τη μεταγραφή εν ενεργεία βουλευτή της ΝΔ».

«Το νομοσχέδιο για την Υγεία επιτομή της νεοφιλελεύθερης εμμονής για διάλυση του κοινωνικού κράτους»

«Στα δεξιά της ΝΔ, η συνωμοσιολογική, εθνικιστική ακροδεξιά, η οποία στην πραγματικότητα μπορεί να λειτουργήσει ως μαξιλαράκι ασφαλούς υποδοχής για τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους οι οποίοι μετά θα επιστρέψουν στην μεγάλη αγκαλιά της ΝΔ», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την Υγεία, ο Αλέξης Χαρίτσης το χαρακτήρισε «επιτομή της νεοφιλελεύθερης εμμονής για διάλυση του κοινωνικού κράτους, με αιχμή τη δημόσια υγεία» τονίζοντας ότι «οδηγεί στην επέκταση του κύκλου εργασιών και του τζίρου των ιδιωτικών κλινικών στη χώρα μας, της ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα μας, του τζίρου του μεγάλου ιδιώτη γιατρού στη χώρα μας και στις διαγνωστικές αλυσίδες».

Καταληκτικά τόνισε πως «απαιτείται μια επανίδρυση του ΕΣΥ. Στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση όμως από τις αντικοινωνικές μεταρρυθμίσεις που εισάγει η ΝΔ».

πηγη in.gr