Παρασκευή
24
Μάιος
TOP

Χαρίτσης: Η ΑΔΑΕ πρέπει να προχωρήσει στα δέοντα μετά την απόφαση του ΣτΕ

Η ΑΔΑΕ πρέπει να πράξει τα δέοντα επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της προσφυγής του Νίκου Ανδρουλάκη για τον νόμο με βάση τον οποίο δεν τον ενημέρωναν για τον λόγο της παρακολούθησής του.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης στο Euractiv, «το ΣτΕ επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την τροπολογία που κατέθεσε και ψήφισε το 2021 στη Βουλή, παραβίασε το σύνταγμα και το έκανε εν γνώσει της».

Ακολούθως ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς πρόσθεσε «και μάλιστα γνωρίζοντας ότι παραβιάζει το σύνταγμα προχώρησε στην πραξικοπηματική αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ για να καλύψει τα ίχνη της».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Χαρίτσης υποστήριξε πως «είναι ένα ακόμα επεισόδιο στη μακρά πορεία της παραβίασης κάθε έννοιας κράτους δικαίου στη χώρα μας από την κυβέρνηση. Ειδικά στην υπόθεση των υποκλοπών που προσβάλλει κάθε έννοια δικαιοσύνης στη χώρα μας».

Καταληκτικά ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς είπε ότι «από εδώ και πέρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Μετά από αυτή την απόφαση του ΣτΕ η ΑΔΑΕ πρέπει να προχωρήσει στα δέοντα και φυσικά στην ενημέρωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την παρακολούθηση του».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ανακοίνωση είχε εκδώσει και η Νέα Αριστερά, υπογραμμίζοντας πως «η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά».

πηγή: www.in.gr