Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Χαρίτσης στην ΕΡΤ: «Προχωράμε συλλογικά και συντεταγμένα για την διαμόρφωση ενός αριστερού προοδευτικού σχεδίου για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας»

«Προχωράμε μπροστά με την συγκρότηση του νέου μας φορέα συλλογικά και συντεταγμένα και όχι με λογικές προσωπικών διαγκωνισμών. Στόχος μας είναι να υπάρξει μέχρι τις Ευρωεκλογές ένα σχήμα το οποίο θα αντανακλά το πολιτικό μας στίγμα, αλλά και την ανάγκη να υπάρξει μια σοβαρή προσπάθεια στο αριστερό προοδευτικό σκέλος του προοδευτικού φάσματος που αυτή τη στιγμή απουσιάζει. Να καλυφθεί δηλαδή ένα μεγάλο πολιτικό κενό. Τόσο αντιπολιτευτικό αλλά και ως προς την πρόταση που περιμένει να ακούσει η κοινωνία για το μέλλον της. Δεν μπορεί η μόνη πρόταση που ακούει να είναι η πρόταση του κ. Μητσοτάκη» δήλωσε ο βουλευτής Ν. Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον τ/στ της «ΕΡΤ» και στους δημοσιογράφους Κ. Παπαχλιμίντζο και Δ. Κονταράκη.

«Η αποχώρησή μας από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια επιλογή πάρα πολύ δύσκολη και επώδυνη αλλά και μία επιλογή επιβεβλημένη. Είναι άλλο πράγμα σε ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας η πολυσυλλεκτικότητα εντός συγκεκριμένου ιδεολογικού πλαισίου και άλλο η σταδιακή μετάλλαξη και ο εκφυλισμός ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου. Και σε αυτό έπρεπε να βάλουμε φρένο» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης και συνέχισε: «Έπρεπε να υπερασπιστούμε το ιδεολογικό πλαίσιο στο οποίο κινηθήκαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και την ανάγκη που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία για μια πειστική αριστερή και προοδευτική πρόταση για την διέξοδο από την αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Η υπαρκτή ανάγκη για μία αριστερή και προοδευτική φωνή στο πολιτικό σύστημα με όρους αξιοπιστίας, σοβαρότητας και ανάκτησης της εμπιστοσύνης του κόσμου δεν καλύπτεται από τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. Και πρόσθεσε: «Κύριο μέλημα μας είναι το νέο μας εγχείρημα να ανοίξει προς την κοινωνία. Έχουμε την δυνατότητα να παρουσιάσουμε μία αξιόπιστη πρόταση στους αριστερούς προοδευτικούς πολίτες που θα τους δίνει διέξοδο στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν».

«Στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα σκιαγραφήσουμε το συνολικό στρατηγικό μας σχέδιο, με ένα ευκρινές και διακριτό στίγμα, για τις μείζονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία τόσο για τα βραχυπρόθεσμα ζητήματα όπως η ακρίβεια που γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις όσο και για τις μεγάλες προκλήσεις όπως είναι η κλιματική κρίση» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης.

Παρακολουθήστε την συνέντευξη εδώ: