Παρασκευή
14
Ιούνιος
TOP

Χάσε κιλά απλά με τη σκέψη – Έρευνα εξηγεί πως γίνεται

Όλα είναι μέσα στο μυαλό λένε. Αυτή η φράση ταιριάζει απόλυτα και στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με μία έρευνα που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο του Stanford. Όπως αποκαλύφθηκε η θετική σκέψη βοήθησε κάποια άτομα να χάσουν περιττά κιλά.

Ειδικότερα, η άποψή μας για το αν γυμναζόμαστε πολύ ή λίγο επηρεάζει την υγεία μας και την όλη διαδικασία. Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν αλήθεια αν η άσκηση που πραγματοποιούν είναι αρκετή για να χάσουν κιλά. Σύμφωνα, λοιπόν, με την Alia Crum, την επικεφαλής του εργαστηρίου Mind & Body που πραγματοποίησε την έρευνα, και μόνο το να αλλάξεις το τι πιστεύεις για το πόσο ασκείσαι μέσα στην ημέρα, θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά.

Τι έδειξαν τα στοιχεία

Πιο αναλυτικά, η έρευνα διεξήχθη σε 84 καμαριέρες ξενοδοχείων, οι περισσότερες από τις οποίες πίστευαν πως ασκούνταν πολύ λίγο έως καθόλου, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους το «τρέξιμο» της δουλειάς τους. Όταν οι ερευνητές μετά την πρώτη συνέντευξη τούς εξήγησαν στις μισές από τις 84 γυναίκες πως η φύση της δουλειάς τους ξεπερνούσε την ημερήσια 30λεπτη άσκηση που συστήνεται, εκείνες φάνηκε πως άλλαξαν γνώμη σχετικά με τη γυμναστική που πραγματοποιούν.

Τα αποτελέσματα; Έναν μήνα αργότερα οι ίδιες γυναίκες είχαν αλλάξει πραγματικά νοοτροπία, πιστεύοντας πως ασκούνται περισσότερο από πριν, με αποτέλεσμα να χάσουν βάρος και λίπος από το σώμα, ενώ παράλληλα εμφάνισαν μικρότερα επίπεδα πίεσης, παρά το γεγονός πως στην ουσία δεν ασκούνταν περισσότερο από πριν.

Η Crum, ωστόσο, ήθελε να πάει ένα βήμα παραπάνω τη σκέψη της, προχωρώντας σε μία μεγαλύτερη μελέτη μαζί με την επιστήμονα Octavia Zahrt. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτή οι ερευνήτριες μελέτησαν το δείγμα 61.141 συμμετεχόντων, οι οποίοι απάντησαν στο αν πιστεύουν ότι ασκούνται όπως θα έπρεπε στην ηλικία της. Μάλιστα πολλοί από αυτούς φορούσαν συσκευές που έλεγχαν την ημερήσια φυσική δραστηριότητά τους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η Crum κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που πίστευαν πως ήταν λιγότερο ενεργοί, είχαν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν, ανεξάρτητα από την κατάσταση της υγείας τους, αλλά και το βάρος τους.

Συμπερασματικά λοιπόν, οι αρνητικές σκέψεις έχουν ως αποτέλεσμα να μας οδηγήσουν σε κατάστασεις και κακές συνήθειες που θα επιβαρύνουν την υγείας μας. Αντίθετα, η αισιοδοξία και η θετική σκέψη, ίσως συμβάλλει στην απώλεια του βάρους μας – αν αυτό είναι που επιθυμούμε – και σε μία πιο ευτυχισμένη ζωή.

πηγή: www.in.gr