Κυριακή
3
Δεκέμβριος
TOP

Χατζηδάκης: Θετικό ότι έχουμε τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ σύμφωνα με τη Eurostat, δεν εφησυχάζουμε

Θετική χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, την «είδηση και από το δύσκολο μέτωπο του πληθωρισμού».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη Eurostat, τον τρέχοντα μήνα η Ελλάδα είχε τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, καθώς έφτανε σε ποσοστό 2,4%.

Αναλυτικά η δήλωση Χατζηδάκη για τον πληθωρισμό στην Ελλάδα:
«Σήμερα είχαμε μια θετική είδηση και από το δύσκολο μέτωπο του πληθωρισμού: σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο είχε τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό (2,4%) μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης.

Ασφαλώς και δεν πανηγυρίζουμε, καθώς η ακρίβεια, ιδιαίτερα στα τρόφιμα, παραμένει σημαντικό πρόβλημα όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στην ΕΕ.

Ωστόσο, η είδηση αυτή είναι μια θετική εξέλιξη για τα νοικοκυριά και την ελληνική οικονομία και έρχεται σε συνέχεια άλλων θετικών εξελίξεων. Οι ρυθμοί ανάπτυξης που είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη, η μείωση της ανεργίας κατά σχεδόν 7 ποσοστιαίες μονάδες, οι συνεχείς αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής μας ικανότητας, τα θετικά νέα που έρχονται και θα έλθουν από την εκτέλεση του προϋπολογισμού, δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια συνδυάζοντας την κοινωνική ευαισθησία με τη δημοσιονομική σταθερότητα».

πηγη; iefimerida.gr