TOP

Χειροπέδες σε 64χρονο στην Καλαμάτα – Διακινούσε ναρκωτικές ουσίες

Από 80 έως 100€ για ένα 1 γραμμάριο κοκαΐνης, από 10 έως 15€ για 1 γραμ. ηρωίνης και από 5 έως 8€ για 1 γραμμάριο κάνναβης είναι τα ποσά που ζητούσε ένας 64χρονος, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Καλαμάτας.

Σε κατ’ οικον  έρευνα, στον συνοικισμό όπου βρίσκεται η οικία του 64χρονου εντοπίστηκαν πάνω από 900 γραμ. κάνναβης και μικροποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης και χρηματικό ποσό, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «Συνελήφθη, χθες (25.5.2026) το πρωί, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας, 64χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ναρκωτικά.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας,  αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι ο 64χρονος, τουλάχιστον από μηνός μέχρι και τη σύλληψή του, δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης, κοκαΐνης και ηρωίνης), στην πόλη της Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία του συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -910,6- γραμμαρίων,
  • μικροποσότητα κοκαΐνης,
  • μικροποσότητα ηρωίνης,
  • -1- ζυγαριά,
  • -1- κινητό τηλέφωνο, ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης αξιόποινων πράξεων και
  • το χρηματικό ποσό των -300- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας.»