Κυριακή
29
Ιανουάριος
TOP

Choose Greece 2022 – Άντζελα Γκερέκου: «Η Ελλάδα εμπεριέχει όλα όσα ζητά ένας επισκέπτης»

Εμπνευσμένη, και γεμάτη όραμα, ήταν η ομιλία της προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Άντζελας Γκερέκου, κατά την διάρκεια των εργασιών της ημερίδας Choose Greece 2022, η οποία διοργανώνεται από το Olympia Forum.

Η κα Γκερέκου, ανέπτυξε τους στόχους και τα σχέδια του ΕΟΤ, αναφορικά με την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, με βασικό μέλημα, την ποιότητα, και μια ολιστική εμπειρία διακοπών.

Αναλυτικά όσα είπε: 

«Ελλάδα η χώρα του ευ ζην. Εμπεριέχει όλα εκείνα που ένας εν δυνάμει επισκέπτης μπορεί να ζητήσει. Η χώρα μας μπορεί να δώσει νέες αντιλήψεις για τη ζωή και για τον ίδιο τον εαυτό του επισκέπτη και αυτό που χρειάζεται ο νέος επισκέπτης μέσα από τα στοιχεία και τις έρευνες του ΕΟΤ είναι μία ολιστική εμπειρία διακοπών. Εστιάζουμε στην ποιότητα στην τοπική εμπειρία. Μπορούμε να προσφέρουμε σωματική, πνευματική, ψυχική αρμονία και ισορροπία και ένας παράγοντας είναι η ελληνική και μεσογειακή διατροφή.

Το συμπέρασμα είναι ότι αυτή τη στιγμή είναι η κατάλληλη στιγμή να συνδεθεί η οικονομία της φιλοξενίας με το οικολογικό πρόσημο. Ο τουρισμός μπορεί να συνδεθεί με την Ελληνική διατροφή και τον πολιτισμό σαν ένα άρρηκτο ολιστικό κομμάτι της Ελλάδας της ταυτότητας της Ελλάδας σε αυτή τη νέα διαμορφωμένη εποχή.

Η δική μας πολιτική και η πολιτική του ΕΟΤ είναι να προβληθούν και  να αναδειχθούν οι λιγότερο επίσης προβεβλημένες περιοχές, τα  μικρότερα νησιά είναι νησιά θησαυροί.

Έχουμε εστιάσει στον βιωματικό τουρισμό, στο γαστρονομικό τουρισμό, στον αθλητισμό τουρισμό, στον πολιτιστικό τουρισμό και κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση με ευελιξία ανάλογα και με τις αγορές που ανοίγουν για παράδειγμα φέτος κάναμε ένα μεγάλο άνοιγμα στις Σκανδιναβικές χώρες στις οποίες στοχεύσαμε ακόμα περισσότερο

Στοχεύουμε στην ευελιξία ανάλογα με τις αγορές που έχουμε περισσότερο.»

Πηγη: patrisnews.com