Δευτέρα
26
Φεβρουάριος
TOP

Χρ. Μυριούνης: «Γίνεται επαγγελματική δουλειά στην Κυπαρισσία»

Ο Χρήστος Μυριούνης… ξετύλιξε το κουβάρι των αναμνήσεων από την καριέρα του σαν παίκτη και μίλησε για την πορεία του Δίωνα Κυπαρισσίας στο ΕΟΚ Web Radio και την εκπομπή «Ακου τι έκανες» με τους Γιάννη Λαμπίρη και Λεωνίδα Πιστιόλη, αναλύοντας το δρόμο προς την παραμονή στη Γ’ Εθνική.

Στην αρχή της ραδιοφωνικής του παρέμβασης, μίλησε για την προπονητική που πάντοτε του άρεσε. Θυμήθηκε τα ένδοξα χρόνια με τον Κρόνο στη Β’ Εθνική, όπου γέμιζε το Κλειστό της Νέας Σμύρνης, την τριάδα με Αλβέρτη-Οικονόμου στον Παναθηναϊκό και την πορεία με τον Απόλλωνα Πατρών έως τον τελικό του Κυπέλλου το 1997.

Ερχόμενος στο παρόν, αναφέρθηκε στον Δίωνα και τη μεγάλη νίκη με τον Διαγόρα: «Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ τα καλύτερα στον Καταβαίνη, που όπως ενημερώθηκα υπέστη κάταγμα περόνης. Όσο για εμάς, παίζαμε τη ζωή μας και ακόμη φυσικά δεν έχουμε σωθεί, αλλά κάναμε ένα μεγάλο βήμα, κερδίζοντας μια καλή ομάδα. Προερχόμασταν από μια κακή ήττα με τον Γλαύκο, αλλά δώσαμε τα πάντα και τα καταφέραμε».

Ο κόουτς Μυριούνης αναφέρθηκε στην προσέγγιση του Δίωνα, την προσπάθεια του να καθιερωθεί και την ανταπόκριση του κόσμου: «Στην Κυπαρισσία γίνεται μια επαγγελματική δουλειά και θέλω να δικαιώσω τη διοίκηση. Δεν το βλέπεις συχνά έξι άτομα της διοίκησης να είναι καθημερινά στην προπόνηση και δίπλα σε όλους. Η ανταπόκριση του κόσμου, επίσης, είναι φοβερή. Είχαμε πολύ καιρό να παίξουμε με τον κόσμο στο πλευρό μας και στο ματς με τον Διαγόρα ήταν ο 6ος παίκτης μας, γεμίζοντας ασφυκτικά το γήπεδο και δημιουργώντας εκπληκτική ατμόσφαιρα. Βλέπεις και καθημερινά στο δρόμο, όταν σε σταματούν και σε ρωτούν, το ενδιαφέρον τους. Χρειάζονται ομάδες σαν τον Δίωνα στις εθνικές κατηγορίες».

Απάντησε, δε, με χιούμορ την ερώτηση στο αν θα θυσίαζε την νίκη με τον Διαγόρα για το αποτέλεσμα με τον Γλαύκο: «Εγώ θα ήθελα και τα δύο να τελειώνουμε. Θέλουμε έστω 2/3 νίκες για να μην εξαρτώμαστε, τώρα, από άλλα αποτελέσματα. Πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες, ώστε να εξαρτώμαστε μόνο από τους εαυτούς μας».

Πηγή: ΕΟΚ Web Radio