Πέμπτη
13
Ιούνιος
TOP

Δείτε LIVE από την τηλεόραση BEST την μεγάλη παρέλαση του 11ου Καλαματιανού Καρναβαλιού

Χορό, τραγούδι, παραδοσιακά δρώμενα δεκάδες γκρουπ και περίπου 3.500 χιλιάδες καρναβαλιστές συνθέτουν το σκηνικό της απόλυτης διασκέδασης που θα θυμίζει Απόκριες άλλων εποχών, στην Καλαμάτα. Η σημερινή ημέρα φέρνει σε θέση εκκίνησης τους πολυάριθμους καρναβαλιστές, μικρούς και μεγάλους, στην εκκίνηση της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης που ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση λόγω του καιρού.

Όπως κάθε άλλο μεγάλο γεγονός του τόπου έτσι και η σημερινή, μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα προβληθεί ζωντανά από την τηλεόραση BEST που θα μεταφέρει επί της τηλεοπτικής οθόνης όλη την αποκριάτικη εικόνα και διάθεση από την μεσσηνιακή πρωτεύουσα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος συμμετέχει και γκρουπ από το Καρναβάλι του Μαρτινιάνο, από τα ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας, της Κάτω Ιταλίας, που θα αναπαραστήσουν ένα λαογραφικό δρώμενο με την έλευση της άνοιξης, ενώ όσοι παρακολουθήσουν ή συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του 11ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, θα έχουν την ευκαιρία να ξαναδουν και το γκρουπ από τη Βουλγαρία που θα αναβιώσουν το παραδοσιακό δρώμενο kukeri.

Την “δίψα” και το ενδιαφέρον του κόσμου να συμμετέχει στις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο δήμος Καλαμάτας φανερώνουν τα ποσοστά πληρότητας στα ξενοδοχεία της πόλης, που αγγίζουν το 100% (διαβάστε εδώ) για όλο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Στα της σημερινής παρέλασης, με σημείο εκκίνησης τον πεζόδρομο της Αριστομένους οι χιλίαδες καρναβαλιστές θα ξεκινήσουν την πορεία τους με τελικό προορισμό την Κεντρική Πλατεία – Βασ. Γεωργίου της Καλαμάτας. Εκεί ο Τόνι Σφίνος θα παρουσιάσει την καρναβαλική παρέλαση και αμέσως μετά θα αναλάβει τη διασκέδαση του κοινού παρέα με την μπάντα του τους Playmates.

tonissfinos

Δείτε ΕΔΩ τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμισείς.

17 3 24

Κούλουμα στην Καλαμάτα και τις Κοινότητες – Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σειρά εκδηλώσεων είναι προγραμματισμένες για την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, στην πόλη της Καλαμάτας και στις Κοινότητες του Δήμου. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν δράση με τίτλο «Καρναβαλοχρώματα 2024», Κούλουμα, πέταγμα χαρταετού, παραδοσιακά εδέσματα κ.ά.

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα:

Ακτή ΝΟΚ | Όπισθεν Λούνα Παρκ | Καλαμάτα 

12:00 ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΧΡΩΜΑΤΑ 2024

Διαδραστικά παιχνίδια, μπουρμπουλήθρες και πολύχρωμη σκόνη

e3533af8 df14 4934 aa90 7b1327bf314c

Άρις Δ.Ε. Άριος  | Αγία Τριάδα

11:00 Κούλουμα, πέταγμα χαρταετού

Αριοχώρι Δ.Ε. Άριος |Δημοτικό Πάρκο

11:00 Κούλουμα

Άμμος  Δ.Ε. Άριος |Πλατεία

11:00 Κούλουμα, παραδοσιακά εδέσματα

Πολιανή  Δ.Ε. Θουρίας |Πάρκο Πηγαδίων

11:00 Κούλουμα,  πέταγμα χαρταετού

Μικρομάνη Δ.Ε. Θουρίας | Πλατεία

12:30 Κούλουμα

Νέδουσα Δ.Ε. Καλαμάτας|Δρώμενο Ευετηρίας

10:00 Αγερμός

12:00 Δρώμενα

Βέργα Δ.Ε. Καλαμάτας|Πάρκο Αλμυρού

12:00 Κούλουμα

M. Μαντίνεια Δ.Ε. Καλαμάτας|Δημοτικό Σχολείο

11:00 Κούλουμα, πέταγμα χαρταετού

Πλατύ Δ.Ε. Αρφαρών | Ιππικό Κέντρο Πλατέος (Ιππικός Όμιλος)

10:30 Αποκριάτικο γλέντι, παραδοσιακά Κούλουμα, πέταγμα χαρταετού

Οικισμός Κουταλά Καλαμάτα

11:30 Κούλουμα, κατασκευή και πέταγμα χαρταετού & αερόστατου

Το δρώμενο της Ευετηρίας αναβιώνει την Καθαρά Δευτέρα στη Νέδουσα

Την Καθαρά Δευτέρα 18 Mart;ioy 2024 στη Νέδουσα της Δ.Ε. Καλαμάτας συνεχίζεται η παράδοση και η ιστορία του δρώμενου της Ευετηρίας, εκεί όπου οι επισκέπτες ενσωματώνονται στις δράσεις των ντόπιων και όλοι μαζί γιορτάζουν με σεβασμό το έθιμο.

Νέδουσα Δ.Ε. Καλαμάτας | Δρώμενο Ευετηρίας

10:00 Αγερμός

12:00 Δρώμενα