Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Δείτε live στο Best Hybrid 2 τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Τα συνολικότερα προβλήματα των αγροτών και του πρωτογενούς τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αποτελέσουν το μοναδικό θέμα ειδικής συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία θα γίνει σήμερα Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, στις 4 μ.μ. και την οποία μπορείτε να παρακολουθήστε ζωντανά από το ψηφιακό κανάλι της τηλεόρασης BEST, Best Hybrid 2.

Αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, σε ψήφισμα που το σώμα ενέκρινε ομόφωνα στην συνεδρίασή του, προχθές Τετάρτη 1η Νοεμβρίου. Ειδικότερα, στο εν λόγω ψήφισμα επισημαίνεται:

“Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στη συνεδρίασή του της 1 – 11 – 2023, αφού έλαβε υπόψη τις δίκαιες διαμαρτυρίες πολλών παραγωγών και κτηνοτρόφων σχετικά με τις πληρωμές της Ενιαίας Ενίσχυσης, ομόφωνα ψηφίζει:

3. Υπενθυμίζει το έγγραφο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου (με ημερομηνία 23 – 2 – 2023) με το οποίο επισημαίνετο η ανάγκη ενημέρωσης, ιδιαίτερης φροντίδας και προσοχής, ώστε να μην υπάρξουν αδικίες και προβλήματα κατά την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

4. Ζητεί την αναδιοργάνωση, ενίσχυση και κινητοποίηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να αρθούν άμεσα οι αδικίες και το σημαντικότερο: να μη χαθούν χρήματα από τον χειμαζόμενο πρωτογενή τομέα.

5. Αποφασίζει να συνεδριάσει στις 13 – 11 – 2023 με αντικείμενο τα συνολικότερα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.

Το ψήφισμα αυτό να σταλεί στο αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και

Τροφίμων, στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στους αρμόδιους φορείς”.

Το ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου μπορείτε να δείτε εδώ:

Ψήφισμα αγρότες