Τρίτη
31
Ιανουάριος
TOP

Δεν βρίσκει στη Μεσσηνία τις ποσότητες ελαιολάδου που ζητά η αγορά

Τάσεις αλλά και προσδοκίες ανόδου των τιμών διατυπώνονται το τελευταίο διάστημα για το ελαιόλαδο, με το ενδιαφέρον της αγοράς να δείχνει αναζωπύρωση, έστω και για μικρότερες ποσότητες, όπως αναφέρουν ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας.

Η προσδοκία περαιτέρω ανόδου των τιμών κρατά ακόμη τους παραγωγούς που έχουν κάποιες ποσότητες να τις διαθέτουν με φειδώ. Από την άλλη, πέραν των τιμών και των όποιων πιέσεων μπορεί να ασκήσει η πρώτη εικόνα για μια καλή ερχόμενη παραγωγή, καθώς και η διεθνής συγκυρία και το κύμα ανατιμήσεων, προβληματισμοί διατυπώνονται τόσο για το ζήτημα των εργατικών χεριών ενόψει της νέας σοδειάς, αλλά και των επιπτώσεων που μπορεί να έχουν τυχόν ελλιπείς καλλιεργητικές φροντίδες που προκάλεσαν οι φετινές αυξήσεις στη ρευστότητα των παραγωγών.

 

Ζήτηση από την αγορά, αλλά και δεξαμενές που «στερεύουν» στη Μεσσηνία

Ζήτηση από την αγορά, αλλά και έλλειψη σε ελαιόλαδα, λόγω και της μειωμένης φετινής παραγωγής, αναφέρει από τη Μεσσηνία ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην Ένωση, Γιάννης Πάζιος. Στην περιοχή, η τιμή αυτή την περίοδο βρίσκεται στα 3,40 για το έξτρα παρθένο και 3,50 για το ΠΟΠ, με την τελευταία πράξη που έκανε η Ένωση –για το εργοστάσιο που λειτουργεί σε συνεργασία με την Κωνσταντόπουλος ΑΕ– να αφορά 35 τόνους έξτρα παρθένου ελαιολάδου μέσω διαγωνισμού από συνεταιρισμό του νομού, με 3,57 ευρώ.

«Υπάρχουν κάποιοι, ελάχιστοι βέβαια, που κρατάνε πίσω ποσότητες προσδοκώντας ότι όλη αυτή η ζήτηση θα οδηγήσει σε πιθανή αύξηση περαιτέρω της τιμής, αλλά δεν υπάρχουν μεγάλες ποσότητες. Τα καλά λάδια έχουν φύγει», σχολίασε ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη: ypaithros.gr