TOP

Διάβημα στη τοπική διοίκηση ΕΦΚΑ Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Συνδικάτο ιδιωτικών υπαλλήλων μετά από καταγγελίες εργαζομένων

Διάβημα στη τοπική διοίκηση ΕΦΚΑ Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Συνδικάτο υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα μετά από καταγγελίες εργαζομένων που νόσησαν με κορονοϊό, για μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης αποζημίωσης των αναρρωτικών τους αδειών.

Οι εργαζόμενοι εκτός των άλλων, καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να πάρουν αναρρωτική άδεια αφού λόγω των μεγάλων αναμονών στο νοσοκομείο Καλαμάτας και τα κέντρα υγείας, αναγκάζονται να καταφύγουν σε ιδιώτη γιατρό για να πάρουν ιατρική γνωμάτευση η οποία είναι απαραίτητη για να εγκριθεί η αναρρωτική άδεια.

Η κυβέρνηση αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι στο επίκεντρο της έχει την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι την προστασία της υγείας του λαού, ως μέτρο για τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, μείωσε την καραντίνα σε 5 ημέρες. Το γεγονός ότι από τις 5 ημέρες που θα βρίσκονται οι εργαζόμενοι σε καραντίνα θα πληρωθούν μόνο τις 2 από τον ΕΦΚΑ, τους αναγκάζει να πάρουν την κανονική τους άδεια για να αποφύγουν το πρόσθετο κόστος και την ταλαιπωρία.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τις τεράστιες ουρές για τεστ, το ωράριο μέχρι το μεσημέρι στα ελάχιστα σημεία ελέγχου του ΕΟΔΥ στην Καλαμάτα και στην υπόλοιπη Μεσσηνία, οι εργαζόμενοι οδηγούνται ξανά στους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στην υγεία, οι οποίοι θησαυρίζουν.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Καλούμε τους εργαζόμενους να απευθυνθούν στο συνδικάτο για οποιαδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν και πλήττει την υγεία, τα δικαιώματα και το εισόδημα τους. Κανένας μόνος του, οργανωμένα και συλλογικά με όπλο το σωματείο μας απαιτούμε:

1.   Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους, με αύξηση των σημείων ελέγχου στην Καλαμάτα και σε όλη την Μεσσηνία, διεύρυνση των ωραρίων λειτουργίας των κλιμακίων του ΕΟΔΥ με αντίστοιχη πρόσληψη προσωπικού.

2. Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.

·         Με έλεγχο των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων καθώς και με οργάνωση προληπτικών ελέγχων στις βιομηχανικές ζώνες Μεσσήνης και Μελιγαλά και στις μεγάλες επιχειρήσεις του νομού (super market, εμπορικά, Δήμοι κοκ) με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ.Η παροχή σε μέσα αυτοπροστασίας, μάσκες και εξοπλισμού να επιβαρύνει κράτος και εργοδοσία.

·         Με εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.Επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης αποζημίωσης αναρρωτικής άδειας με ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό των αντίστοιχων δομών.

·         Με πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.

3. Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού,  με άμεση καμπάνια ειδικών στους χώρους εργασίας, με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, υπομονή και επιμονή, να δώσουμε τη μάχη της κάλυψης των ανασφαλειών, επίλυσης αποριών, να κερδηθεί η μάχη να πειστούν όσο περισσότεροι εργαζόμενοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να το πράξουν. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες “υψηλού κινδύνου”.

 4. Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, του νοσοκομείου Καλαμάτας και των δομών Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, με νέες ΜΕΘ.

·         Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας. Είναι πρόκληση μεγάλο γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο του Νομού να λειτουργεί απρόσκοπτα και να κερδοφορεί πάνω στο διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

·         Να ξεπαγώσουν τώρα όλα τα χειρουργεία και τα τακτικά ιατρεία.

5. Μέτρα για την έναρξη των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

Για την οργάνωση της πάλης για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος των εργαζομένων, καλούμε όλα τα σωματεία του νομού να συμμετέχουν στη σύσκεψη την Κυριακή 16 Γενάρη, 6μμ στον αίθριο χώρο της Περιφέρειας (Πρώην Νομαρχία).