Δευτέρα
24
Ιούνιος
TOP

Διήμερο εκδηλώσεων από την Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ

Διήμερο εκδηλώσεων πραγματοποιεί η Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ την Κυριακή 24 και την Δευτέρα 25 Ιουλίου στη Μεσσηνία.

Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 24 Ιούλη για τα 80 Χρόνια ΕΛΑΣ – Εκδήλωση για την μάχη της Χώρας.

Η μάχη της Αγορέλιτσας  – στου Μανούσου το Γεφύρι (μεταξύ Χώρας και Αμπρλόφυτου) πραγματοποιήθηκε τον Ιούλη του 1944 όπου τμήματα του ΕΛΑΣ επιτέθηκαν σε Γερμανική φάλαγγα που την συνόδευαν οι ντόπιο συνεργάτες τους, τα Τάγματα Ασφαλείας. Το αποτέλεσμα της μάχης οδήγησε σε πανωλεθρία στις Γερμανικές δυνάμεις και των συνεργατών τους. Αλλά και στην απώλεια 18 μαχητών του ΕΛΑΣ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιούλη στις 10:30 το πρωί στο μνημείο της Μάχης – στου Μανούσου το Γεφύρι.

Στις 11:00 θα ακολουθήσει ομιλία του ΚΚΕ στο χωριό Αμπελόφυτο. Θα χαιρετήσει η Κουκούμη Ειρήνη στέλεχος του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Σμυρνής Αργύρης, Πλοίαρχος ε.α. του Λ.Σ.

Βιβλιοπαρουσίαση “1922. Ιμπεριαλιστική εκστρατεία και Μικρασιατική καταστροφή” 

Ακολουθεί την Δευτέρα 25 Ιουλίου η βιβλιοπαρουσίαση: “1922. Ιμπεριαλιστική εκστρατεία και Μικρασιατική καταστροφή” των εκδόσεων Σύγχρονη Εποχή, υπό την επιμέλεια του Τμήματος Ιστορίας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, την οποία θα κάνει ο Βασίλης Μπίζας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Κατά την διάρκεια της Εκδήλωση θα διατίθεται η συγκεκριμένη έκδοση. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 7:30 το απόγευμα, στην Πλατεία Ανάληψης, δίπλα από την Εφορία Καλαμάτας.