Δευτέρα
27
Ιούνιος
TOP

Δήμος Οιχαλίας: Άμεση χρηματοδότηση 100.000 ευρώ για την κατασκευή νέου χλοοτάπητα στα γήπεδα Μελιγαλά και Διαβολιτσίου

Εξασφαλίστηκε η άμεση χρηματοδότηση με το ποσό των 100.000,00 ευρώ της μελέτης του Δήμου για την «Κατασκευή νέου χλοοτάπητα στα γήπεδα της τ.κ. Μελιγαλά και της τ.κ. Διαβολιτσίου του Δήμου Οιχαλίας».

Αυτό ήταν ένα εκ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνάντηση που έγινε σε κλίμα συνεργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα και της δημάρχου Οιχαλίας Γιώτας Γεωργακοπούλου. Επί τάπητος βρέθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στο Δήμο, παρουσία και του ειδικού συμβούλου του υπουργού και υπεύθυνου για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» κ. Λαζαρίδης Νικόλαος.

Επίσης, ο κ.Υπουργός δεσμεύτηκε για την ένταξη και χρηματοδότηση της μελέτης «Κατασκευή ταρτάν στίβου και τοποθέτηση ιστών φωτισμού στο δημοτικό στάδιο Μελιγαλά» προϋπολογισμού 479.488,17 ευρώ μέσω του ΠΔΕ του 2022, καθώς και για την εξέταση της χρηματοδότησης της μελέτης «Συντήρηση και επισκευή αντλιοστασίων ακαθάρτων τ.κ. Μελιγαλά» προϋπολογισμού 61.850,55 ευρώ.

Ακόμα, ο κ.Υπουργός γνωστοποίησε ότι εντός ολίγων ημερών θα εγκριθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» η μελέτη «Βελτίωση αγροτικών οδών Δήμου Οιχαλίας» προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η κα. Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα την Ανακατασκευής της πατρικής οικίας της Μαρίας Κάλλας προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ και της Ανάπλασης πλατείας και ιστορικών χώρων της τ.κ. Άνω Δωρίου προϋπολογισμού 293.875,54 ευρώ, τα οποία έχουν σταματήσει, λαμβάνοντας την υπόσχεση του Υπουργού για την εξέταση του θέματος και την άμεση διευθέτησή του.