Δευτέρα
22
Απρίλιος
TOP

Δήμος Πύλου Νέστορος: Παρέλαβε υπερσύγχρονο όχημα – πλυντήριο κάδων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενα υπερσύγχρονο όχημα – πλυντήριο κάδων παρέλαβε χτες το πρωί ο Δήμος Πύλου – Νέστορος από την εταιρεία “Αντωνίτσης” στην Αθήνα.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Βασίλης Τσώνης και εργαζόμενοι, είδαν από κοντά τις λειτουργίες του πλυντηρίου, το οποίο αναμένεται να αλλάξει μέσα σε μία εβδομάδα την καθημερινότητα των δημοτών όλης της επικράτειας του Δήμου. Oπως έκανε γνωστό ο τεχνικός της εταιρείας Δημήτρης Γούγιας, το πλυντήριο είναι ελαφρώς μεταχειρισμένο, μάρκας Nissan, τύπου Euro 6 και έχει τέτοιες προδιαγραφές ώστε να μην ρυπαίνει την ατμόσφαιρα. Σε καθημερινή βάση, στο πλαίσιο της συντήρησης, το όχημα μπορεί να πλύνει ως και 100 κάδους.

Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά και για αυτήν χρειάζονται δύο υπάλληλοι του Δήμου, ώστε να τοποθετούν τον κάδο σωστά. Υπάρχει πρόγραμμα για πλύσιμο στους 80 και στους 90 βαθμούς. Ο χειριστής μπορεί να προσθέσει απορρυπαντικό, απολυμαντικό ή χλώριο, ανάλογα με την κατάσταση του κάδου. Η χωρητικότητα της δεξαμενής του πλυντηρίου είναι 1.300 λίτρα νερού (μεσαίου μεγέθους). Στο τέλος της πλύσης, αν στον κάδο υπήρχαν κολλημένα αντικείμενα, αυτά συγκεντρώνονται σε ειδικό σημείο και αφαιρούνται.

Το όχημα έχει και πλυστικό εξάρτημα, το οποίο λειτουργεί μόνο με νερό και μπορεί να καθαρίσει σε λίγα δευτερόλεπτα τα πεζοδρόμια και τα σημεία γύρω από τους κάδους. Ο δήμαρχος δήλωσε αισιόδοξος που ακόμη ένα υπερσύγχρονο όχημα προστίθεται στον στόλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, οι υπάλληλοι της οποίας δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό.

Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος στον Παιδικό Σταθμό της Πύλου

“Αργήσαμε λίγο να έρθουμε να σας ευχηθούμε «καλή σχολική χρονιά», αλλά θέλαμε πρώτα να βρείτε τους ρυθμούς σας, να νιώσετε άνετα με τα νέα τμήματα και μετά να μας υποδεχτείτε στις τάξεις σας” είπε ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παν. Καρβέλας προχτές στις εκπαιδευτικούς του Παιδικού Σταθμού Πύλου. Λόγω του ότι ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας, ο δήμαρχος προσέφερε συμβολικά δωράκια από τον παγκόσμιο οργανισμό εκπλήρωσης ευχών “Make a wish”, σε όλους. Το δώρο ήταν ένας μικρός φακός, για να παίζουν τα παιδιά θέατρο σκιών και για να κάνουν ενδιαφέρουσες εξερευνήσεις με τους γονείς τους στα πανέμορφα Κάστρα της περιοχής. “Σας προσφέρουμε κάτι που δίνει φως, γιατί εσείς είστε το πραγματικό φως στις ζωές μας, το φως της ελπίδας” σχολίασε ο ίδιος. Σε προσωπική επικοινωνία που είχε με τον φορέα “Κάνε μια ευχή”, ζήτησε να ενημερωθεί για το έργο των στελεχών και των εθελοντών και δήλωσε την επιθυμία να βοηθήσει ο Δήμος με όποιο τρόπο μπορεί, στην εκπλήρωση ευχής παιδιού που ασθενεί. Ο δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια στη διευθύντρια Βάλια Νικολούδη και σε όλες τις νηπιαγωγούς και βοηθούς, για τις όμορφες κατασκευές με τις οποίες είναι στολισμένο όλο το σχολείο.