Παρασκευή
7
Οκτώβριος
TOP

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Πλήθος πιστών στον εσπερινό της Ζωοδόχου Πηγής στο Ιερό Προσκύνημα Σγράππας (pics & video)

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο εσπερινός της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής στο Ιερό Προσκύνημα της Σγράππας στην Κοινότητα Πύλου, του Δήμου Πύλου – Νέστορος..

Πλήθος πιστών παρακολούθησε τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της Ζωοδόχου Πηγής στο Ιερό Προσκύνημα της Σγράππας Πυλίας, όπου παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσόστομος, προέστη  του πανηγυρικού εσπερινού στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Σγράππας, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, τον εκ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών παρεπιδημούντα Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Γαλαριώτη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πύλου και Εφημέριο του Ιερού Προσκυνήματος Ζωοδόχου Πηγής Σγράππας Μεσσηνίας – Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Γκουγκούνη και από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της «Σγράππας» εορτάζει τρείς φορές το χρόνο. Η πρώτη στην μνήμη της Ζωοδόχου Πηγής, την Παρα­σκευή της Λαμπρής. Η δεύτερη, τον Δεκαπενταύγουστο στην Κοίμηση της Θεοτόκου και η τρίτη Ιερά Πανήγυρη επιτελείται κατά την ημέρα της Ευρέσεως της Ιεράς Εικόνας, στις 23 Αυγούστου.