Δευτέρα
4
Ιούλιος
TOP

Δημοσκόπηση BEST: Μεγαλώνει η ανησυχία, “αντέχει” η ΝΔ, προβληματίζει… ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι βλέπουν οι πολίτες για πανδημία, οικονομία (video)

Τον… σφυγμό της κοινωνίας αποτυπώνει η μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρείας Innovation Metrisis Poll, που αναφέρεται στην Πελοπόννησο, και, παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST. H κεντρική εικόνα αναφέρεται πως η ΝΔ αν και συνεχίζει να διατηρεί τα υψηλά ποσοστά της, η φθορά μετά από μια διετία που επέρχεται στην κλίμακα της… ικανοποίησης «χτυπά καμπανάκι» για την κυβενρητική πολιτική. Το κρίσιμο ζήτημα έχει να κάνει με την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν πείθει ακόμη και τους ψηφοφόρους του ιδίου του κόμματος (68,8% λίγο και καθόλου ικανοποιημένος), σε ότι αφορά την αντιπολιτευτική του πορεία.

Οι πολίτες πάντως αξιολογούν το προφανές, πως η πανδημία και η οικονομία είναι τα πλέον κυρίαρχα θέματα – χαρακτηριστικό το στοιχείο πως η πανδημία προβληματίζει περισσότερο τους ψηφοφόρους της ΝΔ και η οικονομία του ΣΥΡΙΖΑ. Η αισιοδοξία για το πως θα πάνε τα πράγματα στη χώρα μειώνεται αισθητά και φτάνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, δείγμα της κατάστασης που επικρατεί. Από την άλλη, στοιχείο μέτρησης είναι οι χειρισμοί στα ελληνοτουρκικά που δεν ανησυχούν και ικανοποιούν μια μεγάλη μερίδα των πολιτών.

Στα της αυτοδιοίκησης η ικανοποίηση για το έργο του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια ανεβαίνει σε σχέση και με την μέτρηση του 2019, με τον Περιφερειάρχη μάλιστα να μειώνει και την δεξαμενή του «ΔΞ/ΔΑ». Το αρκετά αναφέρεται στο 31,0% και το πολύ στο 8,9%

Αίσθηση προκαλεί η εικόνα όπως αποτυπώνεται και στον άλλο βαθμό της Αυτοδιοίκησης, με ευχάριστη την έκπληξη στο Δήμο Τρίπολης όπου ο Κώστας Τζιούμης κερδίζει τις εντυπώσεις, αλλά και στο Άργος με τη μεγάλη δυναμική που καταγράφει ο Δημήτρης Καμπόσος. Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τον δήμαρχό τους, είναι και οι Καλαματιανοί, ενώ προβληματισμό προκαλεί το δημοσκοπικό αποτύπωμα του κ. Δούκα στη Σπάρτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Πρώτη και με διαφορά στην προτίμηση των τηλεθεατών με 55,6% η τηλεόραση BEST (video)