Δευτέρα
11
Δεκέμβριος
TOP

Κωνσταντακόπουλος: Αγόρασε ακόμη δύο φορτηγά πλοία εκτινάσσοντας τη δύναμη του στόλου στα 46

Η Costamare συνεχίζει να ενδυναμώνει την παρουσία της στην φορτηγό αγορά. Ο στόλος με πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου έχει φθάσει αισίως τα 46 τον αριθμό.

Πρόσφατα αγόρασε δύο kamsarmaxes από την ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Archangel Pacific, η οποία αποσύρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από τον συγκεκριμένο κλάδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε συνολικά 39 εκατομμύρια δολάρια και αγόρασε en bloc το μεταφορικής ικανότητας 81.600 τόνων dw “Egyptina Mike” ναυπηγημένο το 2011 και το αδελφό του πλοίο “George P’ ναυπηγημένο το 2012. Τα δύο πλοία κατασκευάστηκαν σε κινεζική γιάρδα και αναμένεται να παραδοθούν στην Costamare μέσα στο α’ τρίμηνο του 2022.

Η Archangel Pacific είναι συμφερόντων Αντώνη Παπαδάκη και πούλησε μέσα σε καλή αγορά με τις τιμές των πλοίων να είναι προσοδοφόρες, και τα πέντε φορτηγά πλοία που ήταν ενταγμένα στον στόλο της.

Ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος, ο οποίος βραβεύτηκε ως Προσωπικότητα της Χρονιάς για το 2021 από τα Lloyd’s List Awards και είναι υπ’ αριθμόν 43 στο Top 100 των Lloyd’s με τις προσωπικότητες που είναι επιδραστικές στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, την περασμένη άνοιξη μπήκε δυναμικά στη φορτηγό ναυτιλία αγοράζοντας μόλις σε τρεις μήνες συνολικά 38 πλοία αντί 600 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για μοναδική κίνηση στα χρονικά, αφού μια νεοφυής σε φορτηγά πλοία αγόρασε με ιδιωτικά κεφάλαια, που στη συνέχεια μεταβιβάστηκαν στην εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Costamare.

Όπως επισημαίνουν κύκλοι της ναυτιλίας, ο κ. Κωνσταντακόπουλος έχει μεγάλη πείρα σε αγοραπωλησίες και ενημερώνεται ανελλιπώς για τα τεκταινόμενα διεθνώς.

Όταν αποφάσισε να προχωρήσει στην κίνηση αυτή συνεργάστηκε με τον Γιάννη Πλατσιδάκη, ο οποίος έχει εμπειρία 32 ετών στον όμιλο Αγγελικούση ως υψηλόβαθμο στέλεχος, δέκα χρόνια στην Bank of America, είναι τέως πρόεδρος της Intercargo και συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ιntercargo και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

www.newmoney.gr