Δευτέρα
6
Δεκέμβριος
TOP

Δωρεάν υπηρεσίες σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους πολίτες παρέχει το «Κέντρο Ημέρας για τη μνήμη και την Άνοια» στη Μεσσήνη

Το Κέντρο «Κέντρο Ημέρας για τη μνήμη και την Άνοια», παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους πολίτες και είναι το πρώτο που δημιουργήθηκε στην Πελοπόννησο με έδρα την Καλαμάτα. Έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιφέρειας Πελοποννήσου, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από την IASIS ΑΜΚΕ. Για τις υπηρεσίες που παρέχει το νεοσύστατο Κέντρο ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο κατά την επίσκεψή τους στο Δημαρχείο τις προηγούμενες ημέρες, οι εκπρόσωποί του Λευτέρης Δημητρακόπουλος νοσηλευτής και Παναγιώτα Αναγνωστοπούλου κοινωνική λειτουργός.

Το Κέντρο, που ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Σεπτεμβρίου, απευθύνεται σε άτομα που πάσχουν από τη νόσο Alzheimer, άλλες μορφές άνοιας και γενικότερα σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη λειτουργία της μνήμης τους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Προσφέρει ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών, όπως ιατρική διάγνωση και φαρμακευτική θεραπεία, νευροψυχολογική και ψυχομετρική εκτίμηση, νοητική ενδυνάμωση, εργοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις, συμβουλευτική, ψυχοεκπαίδευση. Οι υπηρεσίες προσφέρονται σε ασθενείς και φροντιστές, σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο, μέσω της διεπιστημονικής ομάδας η οποία απαρτίζεται από ειδικευμένους γιατρούς, ψυχολόγους, νοσηλευτή, εργοθεραπεύτρια, φυσικοθεραπεύτρια και κοινωνική λειτουργό. Επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας IASIS AMKE είναι ο Κώστας Σιάρκος, ψυχίατρος.

Ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός τέτοιου Κέντρου στην περιοχή μας, εκτιμώντας ότι θα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με τη μνήμη, ενώ σημαντικό χαρακτήρισε και το γεγονός ότι οι υπηρεσίες είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 27210- 92272 και 27210-94590. Οι μέρες και ώρες λειτουργίας της δομής είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8:30 π.μ. έως τις 4:30 μ.μ. και βρίσκεται στην οδό Νέδοντος 129 και Καποδιστρίου, στην Καλαμάτα.