Παρασκευή
22
Νοέμβριος
TOP

Δυναμικό ξεκίνημα για το Messinia Forum -Επί τάπητος οι προοπτικές της περιοχής και της επιχειρηματικότητας (pics)

Με επιτυχία η όλη προσπάθεια του 1ου “Messinia Forum” που εξελίσσεται το διήμερο στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας. Εκεί χτυπάει η καρδιά της εστίασης, της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού με μεγάλο ενδιαφέρον για τις συνέργειες που πρέπει να αναπτυχθούν για την ανάδειξη ακόμη περισσότερο των σημαντικών δυνατοτήτων της περιοχής, προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.

39 ομιλητές, 5 κύκλοι συζητήσεων, περισσότερες από 200 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, παρουσιάσεις χρηματοδοτικών εργαλείων και ΕΠΣΑ από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, παραστάσεις και ποικίλες άλλες δράσεις περιλαμβάνει το Messinia Forum που ξεκίνησε σήμερα με επιτυχία στην Καλαμάτα.

Υπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι φορέων της οικονομίας, της κοινωνίας και της πολιτικής και φυσικά επιχειρηματίες από τον κλάδο της εστίασης στο πλαίσιο ενός παραγωγικού διημέρου θέτουν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν όσα έχουν ήδη δρομολογηθεί για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας αλλά και όσα σχεδιάζονται για το μέλλον, με την ανάγκη υιοθέτησης καλών πρακτικών και καινοτομιών απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο ως βασική προϋπόθεση.

Στην αναζήτηση της γαστρονομικής ταυτότητας με «όχημα» την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό και στις προκλήσεις στην εστίαση σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο εστίασαν οι ομιλίες της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καββαθά. «Η εστίαση ως κοινός τόπος και μέσο γεφύρωσης της κοινωνικής ανισότητας» ήταν το θέμα της ομιλίας του ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ενώ στον «Ψηφιακό μετασχηματισμός των ΜμΕ και προοπτικές ανάπτυξης”, αναφέρθηκε ο Μάριος Κάτσης, Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Θεσπρωτίας.

Η πρώτη ημέρα έκλεισε με μουσικοχορευτική παράσταση από την ομάδα DAGIPOLI DANCE Co, Foodpairing από την Σχολή Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας και ελαφρύ γεύμα με τοπικά Μεσσηνιακά προϊόντα που επιμελήθηκαν τα ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ και το Catering TSELIOS