Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

Έδειξε το δρόμο για το… νέο ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Χαρίτσης – «Απόφαση ευθύνης και ελπίδας» και… καρφιά σε Κασσελάκη (video)

Έδειξε το δρόμο για το… νέο ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Χαρίτσης που με ηγετικό πρόσημο στην βάση της νέας Κ.Ο. που συγκροτείται μετά την αποχώρηση των «6+6» που… τάραξε τα νερά στο πολιτικό σκηνικό, παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Νίκο Χατζηνικολάου και το δελτίο ειδήσεων του ANT1. Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στις στοχεύσεις που υπάρχουν, μίλησε για μια απόφαση ελπίδας και προσδοκίας, επέκρινε τις πολιτικές επιλογές Κασσελάκη και στάθηκε ιδιαίτερα στην παραγωγή πολιτικού περιεχομένου. Ορισμένα από τα σημεία της συνέντευξής του.

XΩΡΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ

Πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη μέρα, εμείς αποχωρήσαμε από ένα κόμμα που δεν είμαστε περαστικοί, το χτίσαμε με κόπο πολλά χρόνια. Πολύ δύσκολη στιγμή. Είναι και πράξη ευθύνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΟΛΙΣΘΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ

Να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Έχουμε μια κυβέρνηση της δεξιάς που είναι παντοδύναμη. Και μια αξιωματική αντιπολίτευση που διολισθαίνει στην απαξίωση..

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ

Και αυτό είναι κάτι που συζητήσαμε στα όργανα και κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου, απέναντι στις προγραμματικές παλινωδίες νέας ηγεσίας, τις αυταρχικές συμπεριφορές και την απουσία πολιτικού σχεδίου που θα έδινε προοπτική. Φεύγουμε για λόγους που έχουν να κάνουν και με την πολιτική και με την ιδεολογία και με τη δημοκρατία μέσα στο κόμμα. Αυτό που συμβαίνει, δεν ταιριάζει ούτε με το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ ούτε και με τις προσδοκίες της κοινωνίας.

 

ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ

Από τη μεριά μας δεν άρχισε κανένα όργανο, δεν βγήκαμε στα ΜΜΕ να κάνουμε αντιπολίτευση. Η βασική μας διαφορά είναι πως αντιλαμβανόμαστε την πολιτική. Πλήρης μετάλλαξη ενός πολιτικού χώρου που πλέον έχει μεγάλη απόσταση. Πολύ φοβάμαι πως το τιμόνι γυρίζει πως την απαξίωση και την ανυποληψία, όχι μόνο προς τα δεξιά..

 

ΗΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ

Απόφαση ευθύνης και ελπίδας. Θεωρούμε ότι υπάρχουν δυνατότητες. Αναγκαίο για τις προοδευτικές δυνάμεις να διαμορφώσουν μια πειστική πρόταση απέναντι στον κ. Μητσοτάκη. Αντίπαλός μας δεν είναι το κόμμα του κ. Κασελλάκη, αλλά το κόμμα του κ. Μητσοτάκη.Ο πρώτος στόχος είναι να συγκροτηθεί μια Κ.Ο. Δεν χρειάζεται βιασύνη Να γίνουν βήματα σταθερά και στέρεα. Θα δούμε και όλα τα πολιτικά βήματα που απαιτούνται για να φθάσουμε σε έναν φορέα. Το πιο σημαντικό είναι το πολιτικό περιεχόμενο. Σημαντικό για εμάς, να υπερασπιστούμε βασικές στρατηγικές επιλογές και επιτυχίες και οι οποίες δείχνουν το δρόμο για το μέλλον, που δεν υποστήριξε ο κ. Κασσελάκης.