Κυριακή
21
Ιούλιος
TOP

Εφορία: Τι πρέπει να πληρώσουμε μέχρι τέλος του 2023 -«Ανάσα» η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Δεν είναι λίγες οι φορολογικές υποχρεώσεις, που καλούνται να τακτοποιήσουν οι πολίτες λίγο πριν την «εκπνοή» του 2023, προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Ειδικότερα, οι πολίτες οφείλουν μέχρι το τέλος του 2023 να καταβάλουν την όγδοη δόση του ΕΝΦΙΑ, καθώς και την έκτη δόση για τον φόρο εισοδήματος.

Την ίδια ώρα, όσοι και όσες προβεί σε ρύθμιση των οφειλών τους θα πρέπει να καταβάλουν τη μηνιαία δόση που αντιστοιχεί, όπως και ζητήματα καταβολής δόσεων για όσους είχαν λάβει στο παρελθόν επιστρεπτέα προκαταβολή.

Όσοι και όσες είναι μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν περιθώριο μέχρι το τέλος του χρόνου για να καλύψουν ηλεκτρονικά τις δαπάνες, που αντιστοιχούν στο 30% του εισοδήματος. Σε διαφορετική περίπτωση, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόσθετο φόρο που ισοδυναμεί με το 22% του υπολοίπου ποσού, που δεν έχουν καλύψει.

Τετραπλό «δόκανο» της εφορίας για επιχειρήσεις και επαγγελματίες -Μεγάλες αλλαγές
Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας
Το θετικό, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, είναι πως έχει παραταθεί μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου η καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2024 και μαζί βέβαια και η προθεσμία για όσους θέλουν να προχωρήσουν στην ψηφιακή ακινησία του οχήματός τους, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται πως οι πολίτες δεν παραδίδουν πινακίδες στην εφορία, απλά πρέπει να ορίσουν επακριβώς το σημείο στο οποίο θα βρίσκεται ακινητοποιημένο το όχημα. Και βέβαια, είναι πολύ υψηλά τα πρόστιμα στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος έχει παραβιάσει και το έχει θέσει σε κίνηση το όχημά του, ενώ το έχει ουσιαστικά θέσει σε ακινησία.

πηγη: iefimerida.gr