Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Εγκρίθηκαν πρακτικά διαγωνισμών και ελέγχων για έργα οδοφωτισμού και οδικών δικτύων – Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και καθαρισμοί στη Μεσσηνία

Σημαντικές αποφάσεις έλαβε στη συνεδρίασή της την 17η Δεκεμβρίου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που αφορά την εξέλιξη της υλοποίησης του προγράμματος έργων της Περιφερειακής Ενότητας.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε το 1ο Πρακτικό του ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου: «Συντήρηση την 1ης επαρχιακής οδού (τμήμα Κάμπος- Σταυροπήγιο – Προσήλιο)» με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Επίσης για το έργο «Βελτίωση – συντήρηση οδοφωτισμού στην Π.Ε. Μεσσηνίας» προϋπολογισμού 169.000 €, εγκρίθηκε το  πρακτικό ελέγχου εγγυήσεων συμμετοχής του διαγωνισμού.

Προχώρησε επίσης και η δημοπράτηση του έργου: «Αποκατάσταση του Αρχοντικού Κορφιωτάκη – Αρναουτόγλειου κτηρίου στην Καλαμάτα», προϋπολογισμού: 800.000,00 €, με την λήψη απόφασης για την έγκριση της επιτροπής διαγωνισμού.

Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις – καθαρισμοί  στην ΠΕ Μεσσηνίας

Συνεχίζονται οι αντιπλημμυρικές εργολαβίες στις πυρόπληκτες περιοχές των Δήμων Οιχαλίας και Πύλου – Νέστορος. Ειδικότερα στην περιοχή Οιχαλίας έχουν ολοκληρωθεί, κατά θέσεις οι καθαρισμοί στο Χάραδρο, για μήκος 1800 μέτρα περίπου, ενώ έχει πραγματοποιηθεί καθαρισμός των τάφρων και πρανών του οδικού δικτύου από Κάτω Μέλπεια – Άνω Μέλπεια και προς Μοναστηράκι. Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει αντίστοιχες εργασίες και στην οδό Δεσύλλα – Καρνάσι – Δασοχώρι – Αγία θεοδώρα.

Ανάλογες εργασίες έχουν υλοποιηθεί και στην περιοχή Δήμου Πύλου – Νέστορος, οι οποίες όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά ολοκληρώνονται άμεσα στο Βασιλίτσι, ενώ παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο βρίσκονται σε εξέλιξη στη Χρυσοκελαριά, Βασιλίτσι και στον οικισμό Λειβαδάκια.

Παράλληλα με τα μηχανήματα της ΠΕ Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε καθαρισμός βλάστησης, κοπή κλάδων που προβάλλουν στο οδόστρωμα και απομάκρυνση προϊόντων, για τη διευκόλυνση της λειτουργίας της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης στο τμήμα της εθνικής οδού Τσακώνα – Καλό Νερό.

Επίσης στα τμήματα Μεσσήνη – Ριζόμυλος, Μεσσήνη – Σκάλα και Καλαμάτα έως τουριστικό Ταϋγέτου έγινε επούλωση λάκκων με ψυχρή άσφαλτο. Τέλος τα μηχανήματα της ΠΕ Μεσσηνίας απομάκρυναν καταπτώσεις, όπου ήταν αναγκαίο,  στην 1η επαρχιακή Καλαμάτα – Καρδαμύλη – Άγιος Νίκωνας.