Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Ειδικευμένοι γιατροί ΕΣΥ Μεσσηνίας: «Απαράδεκτη» η απόφαση μετακίνησης των αναισθησιολόγων της Κυπαρισσίας στην Καλαμάτα

Ως «απαράδεκτη» χαρακτηρίζουν την απόφαση της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας να μετακινηθούν οι αναισθησιολόγων από την Κυπαρισσία στην Καλαμάτα. μια απόφαση που, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Σωματείο ειδικευμενοι γιατροί του ΕΣΥ Μεσσηνίας, «είναι αποτέλεσμα της μόνιμης υποστελέχωσης του Αναισθησιολογικού τμήματος  του Νοσοκομείου Καλαμάτας»

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της Διοικήτριας του Γ.Ν.Μ.   να μετακινήσει τους Αναισθησιολόγους της Κυπαρισσίας για 3 ημέρες στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας προκειμένου να χορηγήσουν Αναισθησία σε τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις.

   Στην απόφασή της αυτή κάνει λόγο για έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες που θα πρέπει να καλύψουν οι συνάδελφοι. Η αύξηση του χρόνου αναμονής των ασθενών για τακτικό χειρουργείο, είναι αποτέλεσμα της μόνιμης υποστελέχωσης του Αναισθησιολογικού τμήματος  του Νοσοκομείου Καλαμάτας (νευραλγικού τμήματος για την ανάπτυξη των χειρουργικών αιθουσών) η οποία τον τελευταίο χρόνο του 2022 επιδεινώθηκε. Η διοίκηση ήταν ενήμερη με συνεχή έγγραφα του Διευθυντή του Αναισθησιολογικό τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας, δεν μερίμνησε  ουδέποτε για τις επιτακτικές αυτές  ανάγκες  και  την επίλυση του προβλήματος, επομένως   δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι οι ανάγκες είναι έκτακτες.

     Οι Αναισθησιολόγοι της Κυπαρισσίας που είναι 2,  βρίσκονται ήδη σε υπερεργασία καθώς εκτελούν    αυξημένο αριθμό εφημεριών  και παρόλα αυτά δεν επαρκούν  για να καλύψουν τις  έκτακτες και επιτακτικές  ανάγκες   της εφημερίας του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας. Η επιπλέον επιβάρυνση τους  και η  μετακίνηση τους  στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας ενέχουν κινδύνους τόσο για τους ίδιους όσο και για την ασφάλεια της ιατρικής τους πράξης.

   Καλούμε την Διοίκηση να αποσύρει την  απόφαση της .

     Η πρόεδρος                                      Ο Γραμματέας

Μάλλιου Χρυσάνθη                             Μάκαρης Εμμανουήλ»