Τετάρτη
24
Ιούλιος
TOP

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για πληρωμή τελών κυκλοφορίας, πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

Τέλος χρόνου σήμερα για μία σειρά από φορολογικές υποχρεώσεις, όπως η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, η πληρωμή της τελευταίας δόσης του φόρου εισοδήματος, επίσης της τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ, όπως επίσης και των δόσεων για ρυθμισμένες οφειλές και επιστρεπτέα προκαταβολή.

Παράλληλα εκπνέει σήμερα η προθεσμία για τα ζευγάρια που θέλουν να υποβάλουν φέτος χωριστή φορολογική δήλωση, για εκείνους που θέλουν να θέσουν σε ακινησία τα οχήματά τους αλλά και για τους φορολογούμενους που αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα τύπου Αirbnb οι οποίοι θα πρέπει να οριστικοποιήσουν τις δηλώσεις του 2022 στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εκμισθώνουν ακίνητα και η συμφωνία μίσθωσης έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022 έχουν προθεσμία να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ τη λήξη της μίσθωσης έως τις 31 Μαρτίου 2023. Εάν δεν το πράξουν έως το τέλος Μαρτίου κινδυνεύουν να φορολογηθούν για εισόδημα που δεν έχουν αποκτήσει καθώς η ΑΑΔΕ θα θεωρήσει ότι η μίσθωση είναι σε ισχύ και ο φορολογούμενος εισπράττει εισοδήματα από ενοίκια.

Σήμερα οι φορολογούμενοι θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να πληρώσουν:

  • Την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος 2022
  • Την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ 2022
  • Τα τέλη κυκλοφορίας του 2023. Οσοι χάσουν την προθεσμία βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα.
  • Τη δόση της επιστρεπτέας προκαταβολής
  • Τη δόση ή τις δόσεις των ρυθμίσεων τμηματικής εξόφλησης οφειλών.
  • Τον ΦΠΑ Ιανουαρίου για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.newsit.gr πατώντας εδώ