Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

ΕΛΓΑ: Έρχεται νέα πληρωμή 23 εκατ. ευρώ – Ποιους αφορά

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να «τρέξει» μία ακόμη πληρωμή ο ΕΛΓΑ, τακτοποιώντας όλες τις εκκρεμότητες των παρελθόντων ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη, η πληρωμή θα περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο αποζημιώσεις του έτους 2022, όπως για περιπτώσεις ενστάσεων ή οφειλές λόγω εκπρόθεσμης πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών.

Παράλληλα, περιλαμβάνει και πληρωμές για κάθε είδους εκκρεμότητες του Οργανισμού προς τους παραγωγούς από το 2015.

Το ύψος της πληρωμής ανέρχεται σε περίπου 23 εκ. ευρώ συνολικά για όλη τη χώρα.

Τηλέφωνο παραπόνων του ΕΛΓΑ

Διευκρινίσεις επί των τελευταίων πληρωμών της προκαταβολής αποζημιώσεων για τη φυτική και τη ζωική παραγωγή για τους πληγέντες της Θεσσαλίας δίνει η τηλεφωνική γραμμή υποβολής παρατηρήσεων από τους αγρότες του ΕΛΓΑ, που λειτουργεί στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Λάρισας από τις 20 Νοεμβρίου.

Εκτός των παρατηρήσεων που κάθε δικαιούχος αγρότης και κτηνοτρόφος μπορεί να υποβάλλει στους αρμόδιους, σκοπός της τηλεφωνικής γραμμής είναι επίσης, να συγκεντρωθεί κάθε υπόδειξη για ενδεχόμενες στρεβλώσεις, αστοχίες ή και λάθη ώστε αμέσως να διορθωθούν από τον ΕΛΓΑ για να μην υπάρχουν αδικίες και παράπονα από τους παραγωγούς.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410231938 και 2410231929, εσωτερική γραμμή 1.

Πηγή: ot.gr