Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Εμβολιασμοί και παιδιατρική κλινική εξέταση παιδιών Ρομά στον Πύργο

Δεκάδες παιδάκια Ρομά κάτοικοι του Δήμου Πύργου, κατάφεραν να εμβολιαστούν μετέχοντας στη δράση εμβολιασμού και παιδιατρικής κλινικής εξέτασης που διοργανώθηκε από το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πύργου τη Δευτέρα 29/11 στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Πύργου.

Πρόκειται για δράση στο πλαίσιο υποστήριξης οικογενειών Ρομά, με παράλληλη την προαγωγή και προάσπιση της δημόσια υγείας μέσω του προληπτικού ελέγχου και εμβολιασμού, κι η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» από την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας, σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου,  την 6η Υ.ΠΕ., την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Γ.Ν. Πύργου και το Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πύργου.

Το χώρο της δράσης επισκέφτηκε κι ο αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Αντρέας Βγενόπουλος που όπως δήλωσε: «Είμαστε πάντα στο πλευρό των ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του Δήμου Πύργου κι ειδικά όσον αφορά τα μικρά παιδιά φροντίζουμε μέσα από τις δομές μας και τις ανάλογες δράσεις για την προστασία τους και την ομαλή ένταξη και κοινωνικοποίηση τους».

Τα εμβόλια που έγιναν ήταν για: πνευμονιόκκο, ηπατίτιδα Α’ και ηπατίτιδα Β’, ανεμοβλογιά, διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, αιμόφιλο και πολυομελίτιδα και πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών (ΕΕΕ) του Υπουργείου Υγείας.