Τρίτη
5
Δεκέμβριος
TOP

Ενεργειακή κρίση: Απελπισμένοι Ευρωπαίοι στρέφονται στα καυσόξυλα για να ζεσταθούν

Στο αρχαιότερο καύσιμο του κόσμου επιστρέφουν απελπισμένοι από την ενεργειακή ακρίβεια Ευρωπαίοι για να ζεσταθούν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Αναφέρεται σε έναν Γερμανό έμπορο ξύλων, τον Πέτερ Ενγκελκε, ο οποίος τοποθέτησε νέα πόρτα ασφαλείας στην αποθήκη του λόγω ανησυχιών ότι απελπισμένοι άνθρωποι μπορεί να κλέψουν τα καυσόξυλα που έχουν γίνει πολύτιμα.

Ενέργειας, όπως αυτή του Ένγκελκε, αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη ανησυχία σε ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία προετοιμάζεται για ενεργειακές ελλείψεις και πιθανώς διακοπές ρεύματος τον χειμώνα.

Το σαμποτάζ του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream είναι το τελευταίο σημάδι της κρίσιμης κατάστασης στην περιοχή καθώς η Ρωσία έχει μειώσει δραστικά τις ροές.

Στη χθεσινή σύνοδο κορυφής της ΕΕ στην Πράγα, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν συμφώνησαν σε ένα πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου λόγω ανησυχιών ότι μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να απειλήσει τις προμήθειες στην περιοχή.

Οι Ευρωπαίοι ζεσταίνονται σε ποσοστό 70% με φυσικό φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα και τώρα, με τις ρωσικές ροές να μειώνονται δραστικά, το ξύλο — που χρησιμοποιείται ήδη από περίπου 40 εκατομμύρια άτομα για θέρμανση — έχει γίνει ένα περιζήτητο αγαθό.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη imerisia.gr