Ένταση με τραυματισμούς αστυνομικών και συλλήψεις σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον καταυλισμό ρομά στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα. Περίπου στις 4 το απόγευμα, κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν την Αστυνομία για μουσική στη διαπασών που είχε ως αποτέλεσμα τη διατάραξη κοινής ησυχίας που προέρχονταν από τον καταυλισμό.
Αστυνομικοί του Α.Τ. Καλαμάτας και της ομάδας ΟΠΚΕ που βρέθηκαν στο σημείο, διαπίστωσαν την ένταση της μουσικής και προχώρησαν σε συστάσεις με μεγάλο πλήθος ρομά να συγκεντρώνεται στο σημείο αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν προσωρινά, για να καλέσουν ενισχύσεις. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ενώ η μουσική εξακολουθούσε να «παίζει» στη διαπασών.
Κατά την επιστροφή των αστυνομικών, υπήρξε έντονη αντίδραση από ομάδα ρομά, με ύβρεις και απειλές κατά των δυνάμεων, ενώ σύμφωνα με αναφορές αστυνομικών ανάμεσα στο πλήθος υπήρχαν άτομα που κρατούσαν σπασμένα μπουκάλια. Στη διάρκεια της έντασης τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ένας στο μάτι και ένας στο χέρι, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας για τις πρώτες βοήθειες ενώ προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό όχημα.
Συνολικά έγιναν τέσσερις συλλήψεις ανδρών. Αρχικά συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ σήμερα το πρωί συνελήφθη ένα ακόμη. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, όπου έλαβαν αναβολή για το Σάββατο.
ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επαναλαμβανόμενων καταγγελιών κατοίκων της περιοχής για διατάραξη κοινής ησυχίας, ένα πρόβλημα που, όπως αναφέρουν, εμφανίζεται συχνά.
Από την πλευρά των αστυνομικών επισημαίνεται ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με περιορισμένο αριθμό δυνάμεων- κάτω των 15 ατόμων – γεγονός που επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της υποστελέχωσης.