Παρασκευή
19
Ιούλιος
TOP

Εντείνονται οι προσπάθειες για ολοκλήρωση των εργασιών σήμανσης στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Εντείνεται η προσπάθεια να έχει διαγραμμιστεί και σημανθεί μέχρι το Πάσχα όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας, δηλαδή το εθνικό και το κύριο επαρχιακό. Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Τετάρτη 23 Μαρτίου.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης εξ άλλου, γνωστοποιήθηκε ότι μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Μαΐου θα γίνει η τοποθέτηση 25 φωτεινών ενημερωτικών πινακίδων σε σημεία του οδικού δικτύου στις 5 Περιφερειακές Ενότητες. Οι εν λόγω πινακίδες -για τις οποίες έχει ήδη ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός- θα ενημερώνουν τους οδηγούς κυρίως για ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα αναμένεται να παραλάβει η Περιφέρεια και τους 5 ελκυστήρες οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται για τις εργασίες απομάκρυνσης φυτικής γης από το οδικό δίκτυο.

Τέλος, ο Π. Νίκας υπενθύμισε ότι έχει ολοκληρωθεί η αγορά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου 5 διπλοκάμπινων “αγροτικών” οχημάτων 4×4, από τα οποία θα διατεθούν 2 στην Αρκαδία και από ένα σε Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία, καθώς κρίθηκε ότι η Αργολίδα είναι καλυμμένη στον συγκεκριμένο τομέα.