Κυριακή
29
Ιανουάριος
TOP

Επιμελητήρια: Εξετάζεται να είναι χωρίς χρονικούς περιορισμούς στο μέλλον οι θητείες των προέδρων

«Χωρίς χρονικούς περιορισμούς θα είναι στο μέλλον οι θητείες των προέδρων των επιμελητηρίων».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της επιμελητηριακής κοινότητας, όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική σελίδα του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο: «στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, στη Θεσσαλονίκη, πρόκειται να ανακοινωθεί μία σημαντική είδηση σχετικά με τη λειτουργία του επιμελητηριακού θεσμού.

Συγκεκριμένα, ότι καταργείται ο περιορισμός ο οποίος δεν έδινε το δικαίωμα στους προέδρους των επιμελητηρίων να επανεκλεγούν όταν συμπληρώσουν δύο συνεχόμενες θητείες.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, θα πρόκειται για μία μεγάλη νίκη του επιμελητηριακού θεσμού. Για άλλους αιρετούς, όπως για βουλευτές ή για εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν υπήρχε ανάλογος περιορισμός οπότε θα συνιστούσε αδικία μία τέτοια απαγόρευση ανανέωσης θητείας για τους προέδρους των επιμελητηρίων».

Επίσης, στην ίδια ανάρτηση σημειώνεται πως: «για την κατάργηση αυτού του περιορισμού είχε δώσει μάχη ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ειδικά την περίοδο της προεδρίας του στην ΚΕΕΕ».

πηγη iefimerida.gr