Παρασκευή
12
Απρίλιος
TOP

Επιμελητήριο Ηλείας για το θέμα των εργατών γης: Θετικό το πρώτο βήμα, εν αναμονή των απαραίτητων διευκρινήσεων

Η ψήφιση από τη Βουλή της ρύθμισης για την «Απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών στην αγροτική οικονομία», την οποία κατέθεσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, μετά από συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Μετανάστευσης και Ασύλου, συνιστά μια, το δίχως άλλο, θετική εξέλιξη στο πάγιο αίτημα των επιχειρήσεων της Ηλείας για άμεση κάλυψη των αναγκών σε εργάτες γης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί και στο ζήτημα  της εξασφάλισης αξιοπρεπών υποδομών διαμονής, είτε με κρατική μέριμνα για την κατασκευή εργατικών κατοικιών είτε δια της ενίσχυσης των επιχειρήσεων, μέσω στοχευμένων προγραμμάτων επιδοτήσεων των δαπανών προμήθειας ειδικών κατασκευών στέγασης.

Το Επιμελητήριο Ηλείας, το οποίο άλλωστε ανέδειξε και διατήρησε το εν λόγω ζήτημα στο δημόσιο διάλογο,  θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα συνδράμει, με όλα τα μέσα, στην, επί του πρακτέου, εφαρμογή της εν λόγω ρύθμισης, προκειμένου να καταστεί πλήρως λειτουργική και να ανταποκριθεί καίρια στις ανάγκες παραγωγών κι επιχειρήσεων, πάντοτε με πλήρη σεβασμό στη νομοθεσία και τα εργατικά δικαιώματα.